Telenovelă de 4 ani cu acţiunile cumpărate de CEO la UEF Motru

Complexul Energetic Oltenia încearcă de aproape 4 ani să intre în legalitate cu acţiunile cumpărate la UEF Motru de la falimentara Olservmin. Firma respectivă deţinea 875 de acţiuni la UEF Motru. În urma intrării în faliment a Olservmin, Complexul Energetic Oltenia a decis să cumpere cele 875 de acţiuni pe care Olservmin le deţinea la UEF Motru. Nici până în ziua de azi nu s-a reuşit finalizarea demersurilor legale. Abia la jumătatea lunii viitoare Executivul CEO va prezenta acţionarilor o notă de informare care menţionează că în sfârşit compania a devenit oficial posesorul acţiunilor pe care a plătit în 2014 suma de 8.750 de lei.

 

Blocaţi din interior

CEO a cerut să se înscrie cu acţiunile respective la Oficiul pentru Registurul Comerţului. În 2014, AGA din CEO nu a aprobat cumpărarea acţiunilor, considerând neoportună achiziţia. CS-ul a respins, de asemenea, în 2017 achiziţia şi a cerut Direcţiei Legislaţie un punct de vedere, dacă a fost legală achiziţia şi dacă să se recupereze prejudiciul.

 

Soluţia găsită 

În urma unui control intern derulat anul trecut, s-a stabilit că dacă societatea s-ar îndrepta împotriva celor care au făcut achiziţia i-ar transforma în proprietarii acţiunilor. Telenovela a continuat, deci. În cele din urmă, după patru ani de la achiziţie, lichidatorul Olservmin, firma Consulting Company, a depus o solicitare la ORC şi s-a rezolvat înscrierea CEO ca proprietar al acţiunilor. Adică după 4 ani. CEO are acum la UEF Motru 255.267 acţiuni a 10 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com