Târg de Moș Nicolae la Târgu Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu invită publicul la Târgul de “Moș Nicolae”. Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri 30 noiembrie 2022, începând cu ora 11.00, în centrul municipiului Târgu Jiu, chiar în fața CJCPCT Gorj. Evenimentul va debuta cu un scurt recital de colinde susținut de Grupul vocal “Privighetorile Gorjului”, coordonat de profesoara Emilia Drăgotoiu Nanu.

Sărbătorile de iarnă la români se leagă de tradițiile și obiceiurile transmise din generație în generație. Colindul, împodobirea bradului, dar și oferirea de cadouri sunt cele mai răspândite tradiții.

Cei care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi vor fi întâmpinaţi de creatorii noștri cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, tricotaje, bijuterii, sculpturi din lemn în miniatură, ceramică tradițională și obiecte prelucrate din lemn. Meșteri populari din județele Vâlcea, Argeș și Gorj vă așteaptă să vedeți și să cumpărați produse deosebite pentru sărbătorile de iarnă până marți, 6 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com