Târg al meșterilor populari la “Coborâtul oilor de la munte”, la Baia de Fier

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în perioada 17-18 septembrie 2022, în cadrul Festivalului folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte” de la Baia de Fier, un târg al meșterilor populari.

Barbu Mia din Argeș, fiind o maestră a croșetatului aduce cusături manual, Ionel Traian vine cu sculpturi în lemn, Gheorghe Ciuncanu de la Tismana vine cu costume populare tradiționale, Ion Retezeanu, meșter olar cu produse tradiționale din ceramică și Ion Roșu cu sculptură în lemn și împletituri.  Aceștia pot fi găsiți pe stadionul din Baia de Fier, chiar lângă scena unde se va desfășura Festivalul. Pasionaţii de obiecte unice, realizate cu pricepere de meşteri populari sunt așteptați așadar la acest sfârșit de săptămână.

Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate vor participa duminică la Festivalul folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte” de la Baia de Fier, care va începe de la ora 11.00 în fața Primăriei din localitate și va continua pe stadion.

Organizatori: Primăria, Consiliul local şi Căminul Cultural Baia de Fier și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj

Partener: GAL Parâng

Festivalul “Coborâtul oilor de la munte” se dorește să fie un eveniment care să ofere tuturor șansa să cunoască tradițiile din zona de sub munte, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice. Una dintre cele mai frumoase comune ale Gorjului, Baia de Fier, vă așteaptă așadar pentru două zile.

Asociația Grup de Acțiune Locală Gilort prin proiectul ,,Ducem tradiția mai departe la poalele muntelui” (proiect cofinanțat din Bugetul Județean Gorj pe anul 2022), participă în data de 18.09.2022 la Festivalul de la Baia de Fier cu o paradă a tinerilor ucenici ai tradiției. În acțiunile de implementare a acestui proiect se va implica si Comuna Polovragi. Așadar încă un motiv în plus să participați la Festivalul folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte” la Baia de Fier pentru a vedea una dintre acțiunile acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com