Tabără unicat de sculptură dacică la Polovragi

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi organizează în perioada 1-10 iulie 2020, ediția a III-a a Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”. Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi. Programul stabilit inițial prevedea ca vreme de 10 ani, câte 10 sculptori, în fiecare an în majoritate alții, să vină la tabăra de la Polovragi, unde, timp de 10 zile, să creeze o sculptură în lemn.

Proiectul s-a bucurat în cele două ediții organizate de un real succes. La ediția din acest an participă sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor și Gorj. Aceștia vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi.

Operele realizate în cele 10 zile vor fi amplasate,  la fel ca în edițiile din 2018 și 2019,  pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi.  Participanţi  la această ediție sunt : Ștefan Bara din Cluj, Nicolae Rotaru din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, George Bostănică din Gorj, Adrian Voican din Vâlcea și Pompiliu Ciolacu din Gorj.

Tabăra de sculptură în lemn“Vatra dacică”, își propune să devină unul dintre cele mai importante brand-uri culturale și turistice ale Gorjului. Platoul din fața Mănăstirii Polovragi este plin la fiecare sfârșit de săptămână de turiști dornici să facă fotografii cu operele sculptate în lemn. Comuna gorjeană de sub munte, Polovragi a devenit în anul 2019 stațiune turistică de interes local. Autoritățile din Primăria Polovragi au început un program de atragere a turiștilor și de dezvoltare a infrastructurii în zonă, pentru modernizarea rețelei de drumuri și a unităților de cazare. Așa că cei care vin să viziteze zona superbă au și unde să se cazaze.

Vă așteptăm așadar miercuri 1 iulie 2020, ora 11, pe Platoul din fața Mănăstirii Polovragi, la deschiderea oficială a Taberei de sculptură și vineri 10 iulie 2020, ora 11.00, la vernisajul sculpturilor realizate în cea de a III-a ediție și închiderea taberei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com