Sute de gorjeni sunt chemaţi în stradă să protesteze împotriva PSD şi a Guvernului

Peste 300 de gorjeni sunt aşteptaţi miercuri în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a participa la un miting de protest împotriva PSD şi a Guvernului. Mobilizarea a fost făcută de un gorjean stabilit în Italia, Alin Stănescu. Astfel, miercuri, 8 august, între orele 18.00-21.00, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării adunării publice care se desfăşoară în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu, organizată de către o persoană fizică. Manifestația a fost avizată favorabil de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice constituită la nivelul Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu, iar la acţiunea de protest organizatorul estimează participarea a 300 de persoane.

Prin dispoziţia Primarului Municipiului Tg-Jiu, în ziua de 08 august, între orele 18.00-21.00, este interzisă distribuirea, desfacerea şi consumul de băuturi alcoolice pe o raza de 500 m faţă de Piaţa Prefecturii Municipiului Tg.Jiu.

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 Republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, efective de jandarmi și poliţişti vor acţiona în dispozitive de ordine publică specifice, atât pe traseele de afluire şi defluire a participanţilor cât şi în zona de desfăşurare a adunării publice, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care ar putea să afecteze normele de convieţuire socială. Aceștia vor fi sprijiniți de către dispozitivul propriu de ordine format din oameni de ordine care vor purta ca semn distinctiv o banderolă albă pe braţul stâng, dispozitiv asigurat de către organizator.

Jandarmeria Gorj face apel și de această dată către toți participanţii la această adunare publică că sunt obligaţi să respecte recomandările organizatorului şi ale forţelor de ordine, intervalul orar aprobat şi să părăsească imediat locul unde aceasta se desfăşoară când au fost somaţi de organizator sau de forţele de ordine.

Încălcarea dispoziţiilor Legii nr.60/1991 Republicată, poate să atragă, după caz, răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală a organizatorilor sau a persoanelor fizice responsabile pentru conducerea adunării publice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com