Sute de copii bolnavi de cancer luptă să supravieţuiască

În fiecare an, în data de 15 februarie este marcată Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Cu acest prilej, și Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” (AROSA), alături de voluntari, a desfășurat o acțiune menită să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor diagnosticați cu această gravă afecțiune.

Astfel, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a marcat această zi în Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova. Aici, reprezentanții AROSA, prin voluntarii săi: Bogdana Păsculescu, Daniel Coiculescu, precum și elevi ai Liceului Tehnologic Bîlteni, însoțiți de psihologul școlar Ramona Logăscu, cu sprijinul dnei director Lavinia Vuc de la această unitate de învățământ, au oferit daruri copiilor internați. În mijlocul copiilor bolnavi de cancer, alături de ei cu tot sufletul, a fost prezentă și Andrada Cojocaru, realizator Radio România Oltenia Craiova. Reprezentanții AROSA și voluntarii au vorbit cu micuții pacienți și le-au ascultat poveștile, încurajându-i și reușind să le aducă un strop de bucurie. Pe lângă dulciuri, sucuri, jucării și produse de igienă, copiii internați la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova au primit și felicitări cu mesaje de susținere și încurajare, create de elevii Liceului Tehnologic Bîlteni.

Elevi implicaţi

Două eleve de la acest liceu au pregătit chiar și un cântec special pentru micuți. „A fost prima mea experiență de acest fel. Am reușit să aducem o bucurie copiilor, le-am cântat și am povestit cu ei. Astfel de acțiuni te fac să vezi altfel viața! Pe viitor, voi mai colabora cu AROSA”, a mărturisit Alexandra Chitu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Bîlteni. Și sora sa mai mică este hotărâtă să mai participe la acțiunile desfășurate de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” în viitorul apropiat: „Le-am cântat copiilor și s-au bucurat. Văzându-i, nu pot să spun că nu m-am întristat, dar în același timp, am realizat cât de norocoși suntem noi cei care nu ne confruntăm cu această boală. Ar trebui să apreciem sănătatea și tot ce avem! Voi povesti colegilor această experiență și îi voi încuraja să se implice în acțiuni de voluntariat!”, a afirmat Claudia, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Bîlteni.

Alinare

„Un alt scop al acțiunii de joi a fost aducerea la cunoștința părinților internați cu copiii bolnavi de cancer și colectivului medical despre posibilitatea de a fi ajutați de asociație. Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” implică de câte ori are posibilitatea elevi voluntari în astfel de activități, în speranța că aceștia vor contribui în viitor la continuarea unor astfel de acțiuni care aduc alinare și speranță celor aflați în suferință. Mulțumim voluntarilor implicați în această acțiune și, de asemenea, doamnei Prof. Univ. Dr. Polixenia Stancu, medicul șef al Secției de Oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova și colectivului medical de aici.”, a spus Bogdana Păsculescu, președinte al Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com