Sute de agenți economici, verificați de organele de control

Sub coordonarea Instituției Prefectului au fost desfășurate acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 118 polițiști, 27 jandarmi, 25 polițiști locali, precum și câte 2 lucrători din cadrul ISU Gorj, A.N.P.C. Gorj, A. N.S.V.A. Gorj și D.S.P. Gorj, au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

In cadrul acțiunilor au fost verificate 290 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, precum alte 23 zone de interes, pe raza întregului județ.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 34.000 de lei, din care 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 2.000 de lei.

Alte 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990,privind protejarea polulației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate peste 400 de persoane, fiind controlate 240 de autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com