Sucursala Electrocentrale Turceni marchează 40 de ani de activitate. CEO – una din puţinele companii rămase în proprietatea statului

Şefii Complexului Energetic Oltenia marchează vineri 40 de ani de activitate la Termocentralei Turceni – sucursală a Complexului Energetic Oltenia. Evenimentul va fi găzduit de Electrocentrala Turceni, cu începere de la ora 10,00. Au fost invitaţi foşti salariaţi ai Termocentralei Turceni (persoane care şi-au desfăşurat activitatea începând din anul punerii în funcţiune a primului grup energetic de la Turceni sau care au condus de-a lungul timpului acest colos al industriei energetice româneşti), precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale cu putere de decizie asupra strategiei energetice a României, dar şi a viitorului social al Olteniei. La Termocentala de la Turceni sunt aşteptaţi cei puţin doi secretari de stat din Ministerul Energiei. Este vorba de Doru Vişan, responsabil cu sectorul minier, respectiv Andrei Maioreanu, responsabil cu sectorul energetic şi cu elaborarea strategiei energetice naţionale.

Tot mai puţină energie pe cărbune

Aşa cum se ştie, contextul internaţional, dar şi schimbările din România, au condus într-o scurtă perioadă de timp la scăderea cotei de piaţă pentru energia pe bază de cărbune. „Contrar tendinţelor actuale de renunţare la producătorii de energie convenţionali, Complexul Energetic Oltenia a dovedit în fiecare an, în perioadele cu temperaturi extreme, că energia pe bază de cărbune este cea mai sigură pentru sistemul electroenergetic românesc. În acest context, ne propunem aducerea în discuţie a eforturilor depuse de-a lungul anilor de cei care produc energie pe bază de cărbune pentru siguranţa sistemului energetic naţional, precum şi măsurile ce se impun pentru perioada imediat următoare în vederea continuării acestei activităţi în condiţiile de mediu impuse de Uniunea Europeană”, a declarat Sorinel Boza, preşedinele Directoratului CEO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com