Substanţe periculoase, vândute “la liber” pe piaţă

Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au efectuat verificări în baza Planului de acţiune ,,Periculoase 2018”, pe linia respectării prevederilor Legii 360/2003 privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase, la un agent economic din comuna Runcu, cu punct de lucru în Târgu Jiu, având ca obiect de activitate comerțul cu amânuntul, al articolelor și aparatelor electrocasnice.

Cu această ocazie polițiștii au identificat 5,5 litri de clorura ferică și 5 litri de alcool izopropilic, substanțe care erau expuse spre comercializare, către publicul larg, ambalate în recipiente din plastic, ambele fiind toxice pentru sănătatea umană și mediul înconjurător, conform actelor normative în vigoare.

Societatea comercială, administrată de un bărbat, de 35 de ani, Târgu Jiu, persoană fizică care a achiziționat asemenea produse, nu este autorizată pentru a comercializa substanțe toxice, din grupa celor din care fac parte substanțele în cauză.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și depozitate la un operator economic autorizat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de trafic de produse sau substanțe toxice.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com