Statutul minerului, repus pe tapet

Proiectul privind Statutul lucrătorului în minerit va fi prezentat din nou Ministerului Muncii. Acest lucru s-a întâmplat şi anul trecut, însă cele două schimbări de guvern au dat peste cap planurile sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia. Statutul lucrătorului în minerit este realizarea sindicatului de la Cariera Roşiuţa, alături de alte organizaţii sindicale din Federaţia Naţională Mine Energie. Este vorba de un document care propune garantarea drepturilor angajaţilor din sectorul minier, chiar dacă activează direct în sectorul de producţie sau sunt angrenaţi în activităţile conexe.

Operă a sindicatelor din Motru

Documentul a fost deja înmânat părţilor interesate şi ar putea ajunge în parlament pentru analiză. De pe urma statutului vor beneficia nu numai angajaţii din minerit, ci şi personalul care între timp a fost pensionat. Între drepturile propuse să fie aprobate şi garantate sunt masa caldă sau cota gratuită de combustibil, inclusiv pentru foştii mineri, condiţia fiind să aibă minimum 10 ani lucraţi în sectorul minier.

One thought on “Statutul minerului, repus pe tapet

  • 23 iulie 2018 la 8:17
    Legătură permanentă

    de energiticieni cine sa zica ceva,la noi totul e roz si ne/au scapat si de grija kilovatilor gratis care erau de pe vremea lui ceausescu.daca liderilor le este bine restul nu mai conteaza.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com