Spitalul Județean a jucat bambilici cu numărul de paturi de la ATI

Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au tot mutat la paturi în ultimele luni de zile pentru a face rost de locuri pentru pacienții COVID 19. În loc să existe un management performant se improvizează de la o zi la alta.

„În contextul epidemiei de COVID 19 și pentru asigurarea asistenței medicale de specialitate pentru pacienți suspecți și confirmați COVID 19 în stare gravă au fost înființate următoarele structuri: • Compartimentul ATI COVID 19 din str. A.I. Cuza funcțional aprilie 2020, în prezent funționând cu 12 paturi cu posibilitatea extnderii la 16 paturi (documentația necesară fiind înaintată instituților competente pentru obținerea avizelor de funcționare) • Compartimentul ATI suspecți COVID 19 din str. Progresului cu 5 paturi funcțional din luna aprilie 2020 • Compartimentul ATI suspecți COVID 19 din str. Tudor Vladimirescu cu 2 paturi funcționale din luna aprilie 2020

  1. Conform structurii organizatorice există 40 de paturi aprobate non-COVID ATI respectiv secția ATI I cu 15 paturi și secția ATI II cu 25 de paturi. Livrarea echipamentelor achiziționate de către Ministerul Sănătății a avut loc în perioada iunie-septembrie, astfel că până la momentul livrării am fost nevoiți să completăm necesarul de echipamente al Compartimentelor ATI COVID și ATI suspecți COVID din secțiile ATI I și ATI II. Echipamentele medicale livrate unității noastre de către Ministerul Sănătății au fost folosite în totalitate pentru tratarea pacienților suspecți și confirmați COVID cât și pentru completarea schemei de paturi aprobată în structura spitalului pentru secțiile ATI I și II. Menționăm că numărul de paturi aprobate în structura spitalului la secția ATI I și II a fost descompletat prin înființarea compartimentului ATI COVID și zonelor de suspecți ATI COVID la cele două locații, iar odată cu primirea acestor echipamente a fost completată schema secțiilor ATI.”, conform unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com