Spaima şoferilor a ajuns şi în Gorj!

Poliţiştii gorjeni vor intensifica acţiunile în trafic, în perioada următoare, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave şi salvarea de vieţi omeneşti.

Creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Gorj reprezintă o prioritate pentru poliţişti, care desfăşoară permanent acţiuni ce vizează combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în mod special viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum (27% din numărul accidentelor grave).

Recent, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a fost dotat cu un cinemometru laser (aparat radar tip „pistol”), pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Aparatul poate stoca înregistrări video cu toate detaliile autovehiculului aflat în mișcare, dar şi trăsăturile faciale ale conducătorului auto, acţionând pe o rază de aproximativ 1.200 de metri.

Aparatul a fost folosit în acțiunile organizate de polițiști, în data de 11 iunie a.c., fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei și reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 28 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe raza localității Câlnic, de 182 km/ora.

Poliţiştii reamintesc conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pun în pericol circulaţia pe drumurile publice, că pot fi sancţionaţi contravenţional de echipajele rutiere aflate în trafic, cu autospeciale inscripţionate sau neinscripţionate. Cuantumul sancțiunilor pentru nerespectarea limitelor legale de viteză poate varia între 290 şi 2.900 lei, iar ca măsură complementară poate fi dispusă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de până la 90 de zile.

 

În acest context, polițiștii gorjeni recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile de trafic.

Ø  În cazul unui trafic aglomerat, păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă şi semnalizați din timp schimbarea direcţiei de mers. Sporiţi atenţia în intersecții, pe poduri sau la intersectările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Ø  În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și posibilitatea de a reveni în coloană, în condiții de siguranță. În acest caz riscați să produceți evenimente rutiere cu consecințe grave !

  •   Nu vă urcaţi la volanul unui autovehicul, dacă aţi consumat băuturi alcoolice !

Pe lângă riscul producerii unui accident rutier, cei care conduc un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, produse pe drumurile publice, sunt:

–         depăşirea limitelor legale de viteză

–         coducerea unui vehicul sub influența alcoolului

–         viteza neadaptată la condiţiile de drum

Transmitem aceste recomandări pentru conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, privind urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic și faptul că viața este prețioasă !!!

Poliţiștii vă urează DRUM BUN și fără evenimente rutiere !(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com