Sorin Olaru: Protestatarii aflaţi în grevă japoneză nu au dreptate

Unul dintre directorii din Complexul Energetic Oltenia nu este de acord cu greva japoneză de la colosul energetic. O parte a salariaţilor sunt în grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Minerii cer reducerea vârstei de pensionare, respectiv grupa de muncă pentru condiţii speciale.

Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din companie, a spus că rezolvarea problemelor ridicate de mineri intră în mare parte în apanajul altor instituţii, respectiv Guvern şi Parlament şi mai puţin în apanajul Complexului Energetic Oltenia. Prin urmare, cu un protest la CEO vor fi şanse mici să se schimbe ceva în reducerea vârstei de pensionare, fără să fie realizate în paralel demersuri pentru modificarea Legii pensiilor.

Cu toate acestea, minerii grevişti reclamă şi condiţiile de lucru. Olaru admite că este greu să se modifice peste noapte condiţiile de lucru şi chiar să se schimbe şi că este necesar să fie menţinută grupa pentru condiţii deosebite. Deocamdată, avizele au fost prelungite doar pentru un an, în ceea ce priveşte grupa de muncă pentru condiţii deosebite la Complexul Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com