Sorin Boza vrea ca jumătate din banii cheltuiţi pe certificatele de CO2 să revină la CEO

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a cerut, la Bruxelles ca jumătate din banii plătiţi anual de companie pentru certificatele de dioxid de carbon să se întoarcă la CEO sub formă de investiţii. Boza i-a propus comisarului european pe energie crearea unui fond din care să fie finanţate investiţiile de mediu la companiile energetice, precum CEO.

Compania investeşte anual 250 de milioane de euro în certificate de dioxid de carbon, iar prin fondul respectiv şefii CEO vor ca jumătate din bani să revină în bugetul colosului energetic şi să fie folosiţi în depoluare. Sorin Boza va reveni luna viitoare la Bruxelles cu propuneri concrete în ceea ce priveşte situaţia certificatelor de CO2 şi înfiinţarea fondului.

Vede cu ochi buni Fondul Suveran de Investiţii

Sorin Boza a mai spus că are o părere bună despre includerea Complexului Energetic Oltenia în Fondul Suveran de Investiţii şi consideră că sumele gestionate de organismul respectiv vor fi utilizate mai bine pentru retehnologizarea companiilor membre şi în investiţii la companiile membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com