Solicitare: Se cere pedeapsa cu închisoarea pentru infracțiuni de mediu grave

Un partid din Gorj cere aplicarea pedepsei cu închisoarea pentru infracțiuni de mediu grave. Este vorba de Partidul Verde care lasă să se înțeleagă faptul că gradul de colectare a amenzilor este foarte mic. Majoritatea sunt contestate.

„Dacă ne dorim să avem un mediu curat și sănătos trebuie ca Garda Națională de Mediu să fie eliberată de presiunile politice sau economice. Aceste presiuni, din ce în ce mai dese, îi împiedică pe comisarii de mediu să-și ducă la bun sfârșit activitatea.

Partidul Verde cere tuturor politicenilor cu naravuri de baron locali, precum si companiilor  poluatoare să renunte la presiunile asupra comisarilor de mediu.

Solicităm conducerii Gărzii Naționale de Mediu să prezinte public aceste presiuni și să sesizeze organele abilitate asupra presiunilor de ordin politic și economic care se fac asupra comisarilor de mediu.

Sănătatea mediului nu trebuie negociată cu infractorii de mediu!

Orice presiune de acest fel  ascunde o infracțiune de mediu cu consecințe asupra sănătății oamenilor și asupra naturii, unele dintre acestea greu sau imposibil de anihilat.

PV reiterează ideea ca infracțiunile de mediu grave să fie pedepsite cu amenzi penale sau cu ani de închisoare nu doar cu amenzi contravenționale.

În privința acestor amenzi cerem autorităților în drept să prezinte public cuantumul/procentul colectat din total amenzi date.”, conform Partidului Verde Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com