Şoc: Un fost electrician, Dumitru Chiriţă, pus şef la ANRE sau cum se duce de râpă şi ultima redută a statului: sectorul energetic

Sindicalistul Dumitru Chiriţă, fost şef în Federaţia Sindicatelor din Electricitate „Univers” a fost „uns” de coaliţia parlamentară PSD – ALDE în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru domeniul Energetic(ANRE). În urma votului majorităţii PSD-ALDE şi UDMR au fost aleşi Dumitru Chiriţă – preşedinte, Zoltan Nagy-Bege – vicepreşedinte – era în funcţie, Cornelia Sulger – membru în Comitetul de reglementare al ANRE, Gabriel Gheorghe, membru în Comiterul de reglementare al ANRE și preşedintele Consiliului de Administraţie la Romgaz.

A început ca electrician şi a ajuns deputat şi om de afaceri

Dumitru Chiriţă a intrat în câmpul muncii ca electrician. Ascensiunea sa fulminantă a fost corelată cu activitatea de sindicalist. Ulterior a fost implicat în afaceri de zeci de milioane de euro cu Electrica. De asemenea, are la activ şi câteva mandate de parlamentar. Politicienii au ştiut aşadar să ţină aproape sindicatele, iar acum şi-au plantat omul la şefia ANRE. Rămâne de văzut ce va mai avea de comentat Liviu Dragnea pe viitor despre politicile promovate de ANRE în domeniul creşterii de preţuri la energie electrică şi la gaze naturale. Cert este că politicienii au reuşit să confişte şi ultima redută a statului: sectorul energetic. Acesta asigură independenţa României în faţa resurselor energetice externe. Deocamdată. Politicienii se vând uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com