SJU Târgu Jiu, în doliu!

În aceste momente grele, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și întregul colectiv al unității medicale sunt alături de familia îndurerată a preotului Gheorghe Stoichin, care a plecat, mult prea devreme, dintre noi.

Cei care l-au cunoscut pe părinte au fost marcați de vestea dureroasă a morții sale. Părintele Gheorghe Stoichin a slujit, vreme de 24 de ani la biserica de la Valea Mare-comuna Runcu, iar din 1995 a fost preot paroh la Biserica Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. A slujit aici vreme de 19 ani, fiind ctitorul lăcașului de cult care este situat la Spitalul 700 din municipiu. Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic  Gheorghe a fost ridicată prin truda părintelui Stoichin, care timp de 13 ani a făcut tot ce a putut ca și la cea mai importantă unitate medicală din județul Gorj să existe un lăcaș de cult unde atât cetățenii, cât și pacienții să se poată ruga. Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost sfinţită pe 23 octombrie 2010.

Mii de pacienți au găsit alinare la părintele Gheorghe Stoichin în decursul anilor în care a fost angajat al SJU Târgu-Jiu. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa pacienților unității medicale, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, fiind atent la suferinţa celor din jur și oferindu-le mereu alinare.

Trupul neînsuflețit va fi depus în cursul zilei de astăzi la Biserica Spitalului, slujba de înmormântare având loc duminică.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com