Sindicatele tot repartizează rezerva la fondul de salarii, dar nu ştie nimeni suma

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia se exprimă de câteva zile pe tema împărţirii economiei la fondul de salarii, însă nimeni nu ştie ce sumă va fi disponibilă, Cu toate acestea rezultatul pe luna noiembrie ar trebui să fie gata şi să se cunoască în linii mari rezerva la fondul de salarii.

„SMEO solicită creșteri salariale, începând cu luna decembrie 2017. Dacă, acum, când CEO are profit mare, când banii au ajuns în fondul de salarii datorită rectificării, nu se începe procesul de echilibrare-armonizare salarială, nu mai începe niciodată. Toți salariații din CEO trebuie să primească o sumă fixă plus fond de avansare-promovare pus la dispoziția sucursalelor. Acesta a fost punctul de vedere al SMEO care a fost tranşat prin acel conflict de muncă. Noi eram în greva foamei până la miezul nopţii. Acesta este angajamentul pe care ni l-am asumat. Acum dacă şi alţi colegi sunt de acord cu acest punct de vedere ne bucură. Aceasta este soluţia cea mai corectă pentru toţi salariaţii CEO. Deşi colegul Iovan spune că se poate majora prima de Cărciun până la 1.500 de lei cred că se poate distribui un fond de promovare-avansare la nivelul sucursalelor pentru a se elimina problema discrepanţelor salariale”, a declarat vicepreședintele SMEO, Jan Popescu.

Ce părere are Dumitru Pârvulescu

„Această rezervă se va da către salariaţii cu clasele cele mai mici, dar şi către toţi salariaţii. Vă dau un exemplu: să spunem că ar fi 6 milioane de lei rezervă la fond. Nu ar ajnge nicio jumătate de lună. Rezerva se va împărţi la toţi salariaţii şi va apărea un plus la primă. Poate să fie şi 500 de lei creşterea. Aşteptăm încheierea lunii noiembrie. Încercăm să ne întâlnim la începutul lunii viitoare, să vedem care este situaţia lunii noiembrie. Mai este şi negocierea contractului colectiv de muncă din februarie martie unde trebuie să recâştigăm unele drepturi pierdute în Epoca Ciurel, precum biletele de odihnă şi tratament”, a declarat Dumitru Pârvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com