Sindicatele din CEO, nemulţumite că nu ştiu care va fi fondul de salarii pe 2019

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia s-au săturat să aştepte după proiectul de Buget de Venituri şi Cheltuieli pe 2019. Administraţia îi duce cu vorba pe marii lideri sindicali din cele patru federaţii reprezentative. Cert este că sindicaliştii au reuşit să obţină informaţii legat de cum va arăta bugetul pe 2019. Este şi motivul pentru care au lansat în spaţiul public că vor cere o majorare salarială de 45%. Cu toate acestea, lucrurile pot să se schimbe de la o săptămână la alta, având în vedere că nu este finalizat Bugetul naţional.

Depinde de cum va arăta varianta finală

În funcţie de indicatorii acestuia se vor ordona şi strategiile Ministerului Energiei şi ale Complexului Energetic Oltenia. Se vehiculează faptul că Guvernul mizează foarte mult pe banii pe care îi va încasa de la companiile statului şi mizează pe fiecare leu care va ajunge la bugetul de stat. Din acest punct de vedere este posibil ca sindicatele să aibă parte de o mare dezamăgire când le va fi prezentată varianta finală a proiectului de Buget şi nu ceea ce a răsuflat încă de anul trecut.

Replica lui Manu Tomescu

„Încă o amânare la amânările precedente, în ceea ce privește creșterile salariale și vaucherele de vacanță, prinse în bugetul companiei pentru acest an !

Mai sunt câteva zile și se fac 2 luni de când eu împreună cu câțiva colegi am făcut un protest de 3 zile la poarta termocentralei Rovinari, cerând să fie prinse în bugetul companiei, creșteri salariale și vauchere de vacanță, pentru acest an.

Era 12 noiembrie 2018, atunci când noi preveneam și prevesteam din timp așteptările minerilor și energeticienilor din CEO! Dar din păcate nu am fost susținuți, și eu cred că a trecut prea mult timp fără a se face nimic în acest sens, pentru a mai putea spera că salariații C.E.Oltenia vor beneficia de creșteri salariale, începând cu 1 ianuarie 2019, așa cum ar fi normal și firesc!

 

Pe lângă faptul că de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut la 2080 de lei brut, mai este și valul de scumpiri la benzină, motorină, electricitate, gaze și implicit la toate celelalte (alimente, utilități, dobânzi la credite, etc ).

Adică cu alte cuvinte, S-A SCUMPIT IAR VIAȚA! Iar spre sfârșitul lunii, salariații C.E.Oltenia o să primească prima chenzină pentru luna ianuarie (avansul), bani cu care nu își vor putea acoperii toate valurile de scumpiri din ultima perioadă!

 

Tot ce cerem noi sunt drepturile noastre pe care le merităm cu prisosință, și sunt chestiuni care ar fi trebuit de mult timp să se regăsească pe ordinea de zi de la Ministerul Energiei.

Dar cine să le ceară? Cine să le vrea ca și priorități? Cine să își asume aceste priorități, și cine să și le impună ca și obiective, aceste priorități?

Cine să se lupte pentru aceste priorități? CINE? Ministrul Anton !? Domnul Boza împreună cu Directoratul !? …sau poate nesindicalizații !? CINE?

Desigur că nimeni altcineva decât sindicatele din C.E.Oltenia! Iar sindicatele sunt formate din membrii, adică noi, militanții sindicali!

Și fiecare dintre NOI, militanții sindicali, trebuie să le cerem președinților noștri de sindicate să se lupte asumându-și ca și obiective, aceste priorități!

Ei trebuie să spună în numele nostru, STOP acestor amânări! Și să concretizeze de urgență, revendicările noastre!

Pentru că amânarea e hoțul timpului, și timpul înseamnă viața noastră!

Deci nu mai trebuie să-i lăsăm să ne fure viața!

P.s Un președinte de sindicat, pe care eu mult timp înșelându-mă l-am considerat coleg și camarad, afirma mincinos într-o emisiune tv, că eu aș fi dornic de lupte de stradă! Nu știu dacă la cursurile de manipulare, i-au învățat să și mintă cu atâta nerușinare! Pentru că eu cred că lupta pentru niște drepturi poate lua uneori toate formele, dar niciodată nu am fost adeptul violențelor!

Iar dacă îmi doresc tot timpul mai multă acțiune și mai multă luptă din partea sindicatelor, asta nu înseamnă că vreau lupte de stradă!”, potrivit unei postări a lui Manu Tomescu, sindicalist la Termocentrala Rovinari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com