Sindicatele din CEO l-au luat prin surprindere pe Sorin Boza

Deplasarea liderilor de sindicat la Bucureşti a luat prin surprindere actuala administraţie a Complexului Energetic Oltenia. Sorinel Boza avea jocurile făcute pe plan local, însă a fost scos din zona de confort după ce a fost pus faţă în faţă cu ministrul Energiei, Toma Petcu. Sorinel Boza nu a mai funcţionat ca un interpus între acţionar şi sindicate, cele două părţi din CEO fiind pe picior de egalitate la Ministerul Energiei. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca ministrul să fie pus în faţa unor situaţii necoafate şi i-a fost explicată necesitatea suplimentării fondului de salarii. .Guvernanţii au tot interesul să îi aibe pe mineri şi pe energeticieni aproape şi să nu fie convulsii sociale în această zonă a ţării.

Ce au obţinut sindicaliştii

Administraţia Complexului Energetic Oltenia(CEO) a anunţat printr-o adresă, federaţiile sindicale reprezentative că fondul de salarii la compaie va fi majorat anul acesta cu 44 de milioane de lei. Prima majorare de 24 de milioane de lei se va face cu data de 1 februarie, iar cea de-a doua după 1 februarie, de la o dată convenită cu sindicatele. Şefii companiei mai comunică faptul că vor fi identificate şi alte surse de finanţare pentru majorarea fondului de salarii în anul 2018.

Adresa către sindicate este semnată de Sorin Boza, preşedintele Directoratului CEO şi de Cornel Bobâlcă, preşedintele Consiliului de Supraveghere al CEO. Pe document apare şi semnătura lui Constantin Bălăşoiu, membru al Directoratului. Este de amintit că administraţia şi sindicatele din CEO, precum şi ministrul Energiei, Toma Petcu, au discutat miercuri nouă ore, la Bucureşti, pe tema creşterilor de salarii la companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com