Sindicatele din CEO, invitate să discute noua strategie energetică

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia(CEO) vor fi invitaţi în perioada următoare la discuţii, la Ministerul Energiei, pe marginea noului proiect de strategie energetică. România are o strategie energetică veche şi nealiniată la noile condiţii din sectorul energetic. Aceasta nu a mai fost actualizată, în ciuda încercărilor mai multor miniştri de resort care s-au perindat pe Ministerul Energiei.

Ultimele strategii au ajuns la coşul de gunoi, cu toate că au existat grupuri de lucru şi colective de specialişti care au fost chemaţi să îşi spună punctul de vedere de-a lungul anilor. Între timp coordonatele Sistemului Energetic Naţional şi cele legate de politicile energetice europene s-au schimbat şi este nevoie de o strategie energetică adaptată la ceea ce ne va rezerva viitorul.

Viitorul nu sună bine pentru energia pe cărbune

Potrivit specialiştilor şi politicilor energetice, viitorul energiei pe cărbune este unul sumbru. Doar ţările care vor putea implementa rapid politici de mediu tot mai severe vor reuşi să îşi păstreze grupurile energetice pe cărbune. România a reuşit până acum acest lucru, cel puţin în privinţa termocentralelor din Oltenia. Rămâne de văzut ce se va reuşi până în 2021 cu noii indicatori impuşi de UE.

În perioada următoare liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia vor fi invitaţi la noi discuţii pe marginea noului proiect de strategie energetică. De conceperea strategiei se ocupă gorjeanul Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei. Maioreanu este responsabil chiar de sectorul energetic.

One thought on “Sindicatele din CEO, invitate să discute noua strategie energetică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com