Sindicatele din CEO au uitat de toamna protestelor. Nu vor să se interpreteze politic

Liderii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia au făcut un pas înapoi în ceea ce privește organizarea de proteste toamna aceasta. După cum au tot repetat în spațiul public, obiectivele organizațiilor sindicate sunt în primă fază două mari și late: aprobarea reducerii vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia și aprobarea unei scheme de sprijin pentru plata certificatelor de CO2 de către companie.

 

Deocamdată, niciunul din cele două obiective nu este atins și sunt semne de întrebare dacă în perioada următoare se va întâmpla ceva pozitiv în privința aceasta. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au anunțat o toamnă fierbinte la companie prin organizarea de proteste. Nu s-a auzit nici măcar un țipăt sau fluierat, semn că liderii de sindicat nu vor să facă niciun fel de presiune la Guvern sau la Parlament pentru aprobarea celor două acte normative.

 

Legea privind reducerea vârstei de pensionare este mai la îndemână să fie aprobată, dacă va trece de plen, în timp ce Memorandumul pentru schema de sprijin va fi trimis la Comisia Europeană. Așadar, sindicaliștii ar putea măcar face act de prezență la Camera Deputaților pentru a susține cauza angajaților CEO, chiar în fiecare săptămână, de la baconul forului respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com