Sindicaliştii de la CEO, prezenţi la Senat alături de Cârciumaru şi Iriza. CEO va fi scutită de plata a 20 de milioane de lei, reprezentând certificate verzi

Mai mulţi lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au fost prezenţi marţi la şedinţa comună a Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia economică, industrii și servicii. Va fi promovată modificarea Legii 220, iar CEO va fi scutită de plata a 20 de milioane de lei, reprezentând certificate verzi plătite în prezent pentru energia consumată pentru extracţia cărbunelui.

„Colegii mei din Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia economică, industrii și servicii au dat, astăzi, raport comun de admitere proiectului privind modificarea Legii 220/2018 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, în sensul exceptării de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui.
Proiectul inițiat de către mine și colegii mei parlamentari social-democrați Scarlat Iriza și Mihai Weber ajută mult Complexul Energetic Oltenia, companie care este nevoită să cheltuie sume impresionante pentru achiziția de certificate verzi și, mai ales certificate de dioxid de carbon. Prin aceste modificări susținute de parlamentarii gorjeni ai PSD, Complexul Energetic Oltenia va fi scutită de plata a peste 20 de milioane de lei, reprezentând certificate verzi pe care producătorul de energie pe cărbune este obligat să le achiziționeze pentru energia produsă pentru consumul propriu.
La ședința comună a celor două comisii permanente ale Senatului, proiectul de lege a fost susținut, astăzi, de către liderii de sindicat din minerit și energie Dumitru Pârvulescu, Nelu Roșca, Gabriel Căldărușe, Nicolae Bădița, Bebe Bârsanu, Dumitru Grofu și Ovidiu Priporeanu.

După raportul comun de admitere acordat de cele două comisii din Senat, proiectul de modificare a Legii 220/2018 urmează să fie votat în Plenul Senatului.”

comunicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com