Sindicalist: Un salariat face treaba a 4 angajați

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia sunt nemulțumiți că șefii companiei nu sunt de acord cu o lege care să scadă vârsta de pensionare în minerit. Dacă legea va fi modificată, atunci vârsta ar putea scădea la 52 de ani. Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar putea să se pensioneze și să nu aștepte să fie concediați colectiv sau să devină șomeri sau să moară în câmpul muncii.

Este greu de crezut că un muncitor trecut de 55 de ani va avea șanse să își mai găsească un loc de muncă, este opinia liderilor de sindicat. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a declarat că firma ar trebui să pregătească tineri și să îi angajeze, nu să îi țină în câmpul muncii până la moarte pe actualii angajați.

În momentul de față se înregistrează și un deficit de angajați. În anumite sectoare un salariat facetreaba a 4 persoane. Prin urmare uzuna fizică și mentală a salariaților este foarte mare și aceștia trebuie să fie înlocuiți cu angajați tineri, a mai spus Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com