Sindicalist: Minerii şi energeticienii din CEO, ignoraţi de viitoarea Lege a pensiilor

Viitoarea Lege a pensiilor nu prevede condiţii speciale de muncă pentru minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. Minerii şi energeticienii nu sunt incluşi în vreo categorie de beneficiari, aşa cum arată în prezent proiectul Legii pensiilor. Manu Tomescu, lider de sindicat din CEO, speră ca până în luna septembrie parlamentarii de Gorj să facă demersuri pentru rezolvarea problemei. A mai sperat şi cu mixul energetic.

„Așa cum am promis la începutul acestei campanii pentru grupa de muncă, o să vin cu exemple și argumente prin care o să vă arăt că noua lege a pensiilor așa cum va fi depusă în Parlament, nu avantajează cu absolut nimic minerii și energeticienii din C.E.Oltenia. Poate pe cei care sunt acum la pensie, dar pe cai care la ora actuală suntem salariați CEO, noul proiect de lege a pensiilor ne lasă tot ca până acum.

În primul rând locurile de muncă în condiţii speciale sunt prevăzute la Articolul 28, iar la litera „d „din acest articol, ne spune că activitățile și unitățile cu condiții speciale de muncă se regăsesc în Anexele 2 și 3.

Am postat pozele unde puteți vedea încadrat cu roșu la poziția 24 din Anexa 3, acolo unde e prins și C.E.Oltenia dar doar cu Sucursala Electrocentrale Craiova, iar în dreapta tabelului spune că locurile de muncă din C.E.Oltenia, Sucursala Electrocentrale Craiova se găsesc la poziția 7 din Anexa 2 a locurilor de muncă încadrate în condiții speciale. Iar dacă ne uitam la poziția 7 din Anexa 2, acolo putem vedea că sunt icadrati doar cei de la personalul din siguranța circulației pe CFR, respectiv mecanic de locomotivă și automotor, mecanic ajutor și mecanic instructor.

Și încă ceva! Dacă în vechea lege în Anexa 3 era prinsă și poziția 27, acolo unde se regăseau zidarii-samotori, în cea nouă, poziția 27 au scos-o.

Domnilor parlamentari, deputați și senatori de Gorj, mai ales cei care faceți parte din partidele de la guvernare! Plecând de la declarația miniștrilor de resort din Guvernului României, că noua lege a pensiilor va elimina inechitățile intre categoriile de lucrători români, noi vă întrebăm ce ECHITATE este în această lege, dacă minerii și energeticienii din C.E.Oltenia nu sunt încadrați la condiții speciale de muncă?

Domnilor parlamentari de Gorj, încă mai este timp ca până în septembrie să eliminați această inechitate! Eu nu știu cu cine v-ați întâlnit dumneavoastră și cu cine ați discutat din mediul sindical, pe tema acestui proiect de lege! Dar v-am văzut declarațiile din media, în care spuneați că noua lege ne va avantaja și pe noi. Eu vă rog să ne explicați public cum și în ce fel! ! Iar dacă eu greșesc, vă rog să mă contraziceți și să argumentați de ce nu am dreptate în ceea ce spun!

Eu cred că ECHITATE în această privință înseamnă ca minerii și energeticienii din carierele și termocentralele din C.E.Oltenia să fie încadrați în Anexele 2 și 3 din noua Lege a Pensiilor.

Avem dreptul acesta după zeci de ani în care am fost discriminați !”, a mai spus sindicalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com