Serviciu de asistenţă medicală în premieră pentru copiii cu dizabilităţi din judeţ

Direcţia Generală  de Asistenţă  Socială  şi Protecţia Copilului Gorj, prin Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, organizează, la sediul din Municipiul Târgu-Jiu, str. A. I. Cuza, nr. 2 C, în data de 29.11.2017, începând cu orele 11:00, un eveniment de recreere şi socializare dedicat copiilor beneficiari ai centrului, cu ocazia zilei de 3 Decembrie – Ziua Internaţională  a Persoanelor cu Dizabilităţi. Acţiunea este intitulată sugestiv Creştem zi de zi.

Echipa mobilă de recuperare

In cadrul acestui eveniment va fi inaugurată înfiinţarea Echipei rnobile de recuperare pentru copii cu dizabilităţi Târgu. Jiu, ca structură  funcţională  din cadrul Cornplexului de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu. Evenimentul va consta în prezentarea unui program cultural-artistic susţinut atât de copiii beneficiari ai serviciilor acestui centru, cât şi de copiii din sistemul rezidenţial, beneficiari ai Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Jiu. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Gorj, cât şi ai Poliţiei Locale Târgujiu, care vor prezenta o parte din tehnica din dotare şi, în acelaşi timp, vor purta discuţii interactive cu copiii pe terna prevenirii şi stingerii incendiilor şi respectării regulilor de circulaţie. De asemenea va fi prezentat un moment de prestidigitaţie.

115 beneficiari

Pentru toţi cei 115 benefician ai Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu au fost pregătite cadouri, iar bucuria acestora va fi mai mare dacă  le veţi fi alături în această  zi. Ziva de 3 Decembrie – Ziva Internaţională  a Persoanelor cu Dizabilităţi, are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor cu care se confrunt ă  persoanele cu dizabilităţi, precurn şi rnenţinerea demnităţii, bunăstării şi a tuturor drepturilor acestora. In ţara noastră există peste 700.000 de persoane cu dizabilităţi. Deşi ajutoarele financiare sunt mici, iar criteriiie de încadrare în grad de handicap sunt imperfecte, pentru mulţi români prestaţia socială  oferită  de autorităţi rămâne singura sursă  de venit. Organizaţia Naţiunilor Unite a atras atenţia că  este foarte irnportant să conştientizăm faptul că dizabilitatea este parte a condiţiei umane şi că  toţi ne naştem, sau dobândim, dizabilităţi mai mult sau rnai puţin grave în timpul vieţii. Precizarea este facută  în contextul în care irnaginea în societate a persoanelor cu dizabilităţi este adesea rezultatul prejudecăţilor, al stigmatizării şi al discriminării. Potrivit estimărilor, Ia nivel mondial, un om din şapte trăieşte cu o formă  de dizabilitate, iar când vorbim de copii, aproximativ 100 de milioane se află  în această  condiţie, ei fiind mult mai vulnerabili în faţa actelor de violenţă, neglijare, exploatare, decât cei tipici.

Situaţia la nivelul judeţului Gorj

La nivelul judeţului Gorj, 12.119 persoane sunt încadrate în grad de handicap, 1026 dintre ace ştia fiind copii. Statisticile spun că  deşi 153 de ţări au semnat Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, jumătate dintre ele nu Îi pot permite o îngrijire adecvată  pentru aceste persoane. Evenimentul Creştem zi de zi este o ocazie pentru schimbarea de atitudine vizavi de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com