Serviciile de pază la CEO, un butoi cu pulbere. La cine ajung milioanele de euro?

INCREDIBIL! Licitaţia pentru pază de la CEO nu e încheiată, iar perioada de contractare se apropie de final

Licitaţia pentru pază a fost făcută la începutul acestui an, iar după 8 luni, încă nu este desemnat un câştigător. Din acest motiv, tot anul , pentru pază au fost încheiate 5 contracte prin NFP. Perioada pentru care s- a făcut licitaţia este anul 2017, care mai are 3 luni şi se încheie.

Valoarea contractului este de aproape 20 de milioane de lei, iar ofertele au fost depuse în luna ianuarie a acestui an. Procedura nu este încheiată, deoarece au fost făcute contestaţii. În caietul de sarcini, Complexul Energetic Oltenia a cerut ca societăţile care depun oferte să aibă dispecerat zonal şi maşini în zona de intervenţie. CEO a declarat câştigătoare Asocierea SC Ram Security Service SRL- SC OK Guard SRL, pentru loturile 1 şi 3. SC Ciclop Security SRL, SC Portal Protection Group SRL şi SC Squad Force SRL au contestat procedura la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Singura contestaţie acceptată a fost cea a SC Portal Protection Group SRL, care a contestat preţul prea mic, dar şi faptul că firma declarată de CEO câştigătoare, nu îndeplinea în realitate cerinţele din caietul de sarcini.

CEO nu a verificat dacă ce e pe hârtie, e şi în teren

Firma declarată câştigătoare, Asocierea SC Ram Security Service SRL- SC OK Guard SRL a completat într- o declaraţie în SEAP, că îndeplineşte condiţiile din caietul de sarcini, adică are dispecerat zonal şi maşini în zona de intervenţie. Comisia care se ocupă de această licitaţie avea obligaţia să verifice, dacă cele scrise sunt adevărate, lucru care nu s- a întâmplat. Din acest motiv CNSC a admis contestaţia SC PORTAL PROTECTION GROUP SRL, iar CEO trebuie să anuleze contractul cu firma declarată câştigătoare. „ Admite contestaţia aparţinând SC PORTAL PROTECTION GROUP SRL şi anulează raportul procedurii nr. 6577/24.08.2017, precum şi actele subsecvente lui, în partea ce priveşte evaluarea ofertei Asocierii SC Ram Security Service SRL şi SC OK Guard SRL, pentru loturile 1şi 3. Obligă enitatea contractantă la continuarea procedurii de atribuire în cauză, în termend e 15 zile de la comunicarea prezentei, cu reevaluarea ofertei depusă de Asocierea RAM SECURITY SERVICE SRL şi SC OK GUARD SRL”, a decis CNSC.

Din comisia care nu a verificat dacă ce e pe hârtie e şi în teren fac parte şeful Serviciul de Pază, Popescu, Costel Văduva, Ion Brânzan, Ion Dafinoiu şi Grigore Dădălău, directorul comercial.

 

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com