Senatorul Cârciumaru recunoaşte că turismul e la pământ

Senatorul Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, s-a apucat de „treabă” la parlament(momentan una mică) şi după ce a lucrat pentru limitarea exportului de lemne şi a anunţat  că ajută producţia de lignit la CEO, prin redeschiderea depozitului de la Roşia, deşi Guvernul s-a ocupat de treabă, Cârciumaru a „lovit” exact acolo unde îi „doare” pe gorjeni, adică în turism. Senatorul este îngrijorat că nu putem presta un turism de calitate şi s-a apucat să lanseze o declaraţie politică, un fel de apă plată pentru vindecarea cancerului. Iată:

„DECLARAȚIE POLITICĂ adresată de către domnul senator Florin Cârciumaru, preşedintele Comsiei pentru administraţie publică şi pentru organizarea teritoriului

Circumscripția electorală: nr. 20, Gorj

Grupul parlamentar: PSD

Titlul declarației politice:  Legea Turismului, absolut necesară pentru dezvoltarea acestui domeniu de importanţă startegică

 

Distinse domnule/doamnă Președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor senatori,

 

            În momentul de faţă, România nu dispune de acte normative concrete care să transforme turismul într-un domeniu de importanţă strategică şi să devină ramură prioritară a economiei naţionale a României. PSD poate realiza însă acest lucru prin implementarea unui proiect de lege, care, în aceste zile, se află în dezbatere publică, în cele mai importante judeţe cu potenţial turistic din ţară.

            Partidul Social Democrat are acum puterea şi oamenii calificaţi în Ministerul Turismului, dar şi în alte organisme cu specific, să elaboreze o lege a turismului destul de clară, care să promoveze şi să dezvolte acest domeniu aşa cum celelalte partide, PDL şi PNL, nu au reuşit să facă în perioada guvernării lor.

            În România nu trebuie să mai fie irosiţi banii pe pârtii de schi impracticabile, cu sisteme de transport nefuncţionale, aşa cum s-a întâlnit în anumite zone, în guvernarea PDL, şi nici ştranduri sau bazine de înot realizate în localităţi izolate doar pentru ca anumiţi oameni de afaceri să beneficieze „cu dedicaţie” de astfel de contracte de la stat. 

          În schimb, PSD poate emite o Lege a Turismului care să reglementeze organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului şi care să susţină, în realitate, promovarea şi dezvoltarea turismului, managementul resurselor turistice şi umane, în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile.

           De asemenea, acest proiect de lege intens dezbătut, în această perioadă, prevede implementarea unui sistem informatic unic, ce poate permite evaluarea datelor reale din turism, sistem ce va oferi şi o evidenţă a circulaţiei turistice prin înregistrarea datelor privind activitatea turistică.

            Ţara noastră nu poate exploata la standarde ridicate turismul montan, de aventură, cultural, ecumenic sau rural fără un suport legal stabil şi fără echivoc, însă PSD poate elabora o lege în acest sens”, potrivit declaraţiei politice a lui Cârciumaru. Probabil că şi un lipitor de afişe putea să tragă asemenea concluzii aproape electorale, fără să vină cu soluţii concrete pentru Gorj.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com