Şef din primărie: Oraşul Târgu Jiu arată ca o sorcovă

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, susţine că oraşul arată în prezent ca o sorcovă, din cauza afişajului publicitar. Social-democratul din Târgu Jiu este de părere că municipiul, la conducerea căruia se află pe felia sa de atribuţii, arată precum o sorcovă. Edilul este nemulţumit de faptul că pe lângă monumente de prestigiu sunt expuse reclame la carne sau mezeluri şi acest lucru ar afecta imaginea urbei. De exemplu, în spatele statuii Ecaterinei Teodoroiu se află o carmangerie cu o firma foarte mare. În loc de carmangerie, patronul ar putea să scrie „Instituţie publică pentru achiziţionarea unor produse cu un conţinut ridicat de proteine, esenţiale pentru menţinerea vieţii”. Eventual, puiul din imagine ar putea să fie îmbrăcat şi să nu mai apară gol.

O altă viziune…  

„Ne dorim ca oraşul să se schimbe, dar suntem de acord cu tot felul de afişaje în apropierea unor monumente importante, vizitate de turişti. Lângă monumentul Ecaterinei Teodoroiu avem o reclamă la o carmangerie, la Casa Moangă o reclamă la carne şi la statuia lui Tudor Vladimirescu la fel. Ne uităm la Sibiu şi la alte oraşe şi dacă nu luăm măsuri, oraşul o să arate în continuare ca o sorcovă”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

Da, se aranjează, zice Pompiliu junior

Pompiliu Ciolacu junior, şeful Direcţiei pentru Cultură Gorj, este perfect de acord cu cele spune de Adrian Tudor, care l-a înţepat puţin mai mult când a venit vorba de Casa „Moangă”. Aici a fost ridicat un imobil care are la parter o magazin care face reclamă la mezeluri. „Legea este destul de clară. Noi o să sprijinim autorităţile în acest demers. Există o zonă de protecţie a monumentelor. La Calea Eroilor este o sută de metri în dreapta, o sută de metri în stânga. Tot ce se afişează are nevoie de un aviz de la noi. Dacă se doreşte implementarea unor măsuri unitare de afişaj şi de un anumit tip noi suntem de acord şi vom susţine aceste măsuri”, a declarat Pompiliu Ciolacu jr..

Scăpăm şi de dricuri

Adrian Tudor vrea să scape şi de dricurile şi tirurile parcate aiurea, domeniul public.  „Să nu mai vedem domeniul public plinde dricuri şi de tiruri. Trebuie să avem un regulament şi parcări specializate în afara oraşului, în special pentru tiruri şi remorci. Chiar şi cei din mediul privat pot să amenajeze o parcare pentru tiruri. Ne gândim ca primăria să identifice un teren pentru a face o parcare. Nu este posibil să blocăm oraşul din toate părţile”, a opinat Adrian Tudor, vicele din Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com