Şedinţă de foc, la CEO

Sidnicatele din Complexul Energetic Oltenia ar putea lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă la companie. Dacă negocierile în sine sunt o formalitate, în esenţă rămânând valabil textul din vechiul contract, cea mai mare problemă o reprezintă creşterile de salarii din acest an. Este vorba de etapa a doua a armonizării salariale pregătită de administraţie împreună cu sindicatele din Complexul Energetic Oltenia.

În fapt, pâinea şi cuţitul sunt în momentul de faţă la Directorat care a anunţat o sumă de 20-25 de milioane de lei pentru a doua echilibrare a salariilor din CEO. Nu toţi liderii de sindicat sunt de acord cu o astfel de sumă şi consideră că în mod normal pentru o armonizare reală a lefurilor ar fi nevoie de dublu. Astfel, 25 de milioane de lei de la prima armonizare salarială cu 40-50 de milioane de lei la a doua armonizare ar fi suma totală de acceptat de către liderii sindicali.

Se joacă până pe 15 martie

În acelaşi timp, administraţia companiei aruncă pe piaţă tema scumpirii certificatelor de CO2 pentru a mai tempera pretenţiile sindicale. În ciuda acestui lucru, liderii celor patru federaţii reprezentative sunt conştienţi de faptul că nu se ştie când vor mai prinde un an bun la CEO, cum a fost 2017, astfel încât să poată să ceară cât mai mult pentru salariaţi şi să beneficieze de un contract colectiv de muncă bun şi pe doi ani. Mai ales că toată lumea a înţeles faptul că 2018 va fi mult mai greu decât 2017. Următoarea şedinţă pentru contractul colectiv de muncă va avea loc vineri, 23 februarie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com