Şedinţa Comisiei mixte din CEO, anulată

Şedinţa Comisiei mixte sindicate administraţie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost amânată până anul viitor. În mod normal discuţiile dintre liderii de sindicat şi administraţia companiei ar fi trebuit să aibe loc vineri, 28 decembrie, la sediul companiei. Şefii Complexului Energetic Oltenia au notificat sindicatele că întâlnirea a fost amânată până pe data de 9 ianuarie 2019. În mod normal, până acum şefii colosului energetic ar fi trebuit să prezinte un proiect de buget sindicatelor. Nu a mai avut loc acest lucru. Scuza oficială este legată de introducerea taxei pe lăcomie la companiile publice, inclusiv la cele din domeniul energetic. Aceasta ar putea depăşi la CEO 100 de milioane de lei.

Liderii de sindicat au anunţat deja că vor creşteri de salarii de 45% şi acordarea voucherelor de vacanţă în 2019. În acest sens, Federaţia Univers din CEO va trimite adrese la Ministerul Energiei, premierului Dăncilă şi la CSAT.

Critică amânarea

„Exact cum anticipasem încă din luna septembrie a acestui an, atunci când după spusele unor „colegi sindicaliști”, am îndrăznit să spun într-o ședință de comisie mixtă, că salariații C.E.Oltenia așteaptă de la 1 ianuarie 2019, creșteri salariale și vauchere de vacanță, iată că a trecut anul fără a exista nici măcar o discuție concretă în acest sens!
Mi s-a reproșat atunci, la acea ședință ce a avut loc la Turceni, că nu era nici locul nici momentul potrivit pentru a avea acele discuții.
Știam că dacă s-ar fi luat în serios de către administrația companiei, așteptările noastre, discuțiile ar fi trebuit să înceapă încă de la începutul ultimului trimestru al acestui an. Timpul a trecut și am ajuns în 12 noiembrie 2018, la jumătatea ultimului trimestru din 2018, atunci când împreună cu câțiva colegi am făcut acel protest de 3 zile, la Termocentrala Rovinari. Era înainte de a începe iarna propriu-zisă și doream să atragem atenția că salariații C.E.Oltenia nu pot fi disprețuiți chiar în perioada în care România și Sistemul Energetic Național au cea mai mare nevoie de efortul lor! Dar și atunci ni s-a reproșat tot felul de alte chestii inventate și neadevărate, ba mai mult de-atât, discuțiile din comisia mixtă pentru revendicările noastre, au fost tratate cu ironie și superficialitate, de către ambele părți!
Și iată că din amânări în amânări s-a ajuns la 9 ianuarie 2019, atunci când probabil se va găsi un alt pretext pentru o altă amânare, până când va trece iarna! Că nu ? ….așa se întâmplă când se „creionează proiecte” sau când „se lucrează instituțional” !

Iată că de data asta fac un apel către conducerea FNME, și la cerințele membrilor și colegilor pe care-i reprezint, le solicit public să inițieze un calendar de proteste pentru a beneficia începând cu 1 ianuarie 2019, de creșteri salariale și vauchere de vacanță!

Un vechi proverb românesc, spune că „amânarea e hoțul timpului”, iar în acest context, toate amânările și tot timpul care trece fără a se concretiza revendicările noastre, este în dezavantajul tuturor salariaților C.E.Oltenia!”, potrivit unei postări a sindicalistului Manu Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com