SE Turceni face demersuri pentru obţinerea unei noi autorizaţii integrate de mediu

Complexul Energetic Oltenia a finalizat demersurile pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala de la Turceni. Actuala autorizaţie integrată de mediu a fost obţinută în 2014 şi este necesară revizuirea acesteia. În acest sens a avut loc săptămâna aceasta o dezbatere publică la sediul Primăriei Turceni cu persoanele interesate de tema respectivă. Discuţiile cu persoanele, asociaţiile şi instituţiile interesate au fost organizate de Complexul Energetic Oltenia şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj. Activitatea se încadrează în anexa nr. 1 din Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale, punctul 1.1. Arderea combustibililor în instalaţii cu o putere termică nominală totală egală sau mai mare de 50 MW;

Informaţii privind potenţialul impact asupra mediului a activităţii de pe acest amplasament pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protectia Mediului Gorj din municipiul Târgu-Jiu, str.Unirii, nr. 76, pe site-ul APM Gorj: http://apmgj.anpm.ro şi la sediul Sucursalei Electrocentrale Turceni, oraş Turceni, strada Uzinei, nr.1, judeţul Gorj.

Compania încearcă să obţină cât mai repede autorizaţia integrată de mediu. Organizaţiile non-guvernamentale au încercat în repetate rânduri să blocheze activitatea sucursalelor Complexului Energetic Oltenia sau a carierelor miniere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com