Se ridică linia a doua sindicală din CEO

Protestul de la Rovinari arată în mod cert că în mişcarea sindicală din Complexul Energetic Oltenia sunt două curente. Unul pro-administraţie, în care rolul sindicatelor este diminuat şi în care liderii se comportă ca reprezentanţi ai administraţiei; şi al doilea current, reprezentat de linia a doua, în care se propune o altfel de abordare, în care sindicatele vor să îşi joace propriul rol, fără să se raporteze mereu la obligaţiile pe care le au faţă de administraţie.

Pe undeva, pe la mijloc, intervine şi politicul, deşi de data aceasta liderii mari nu se mai pot desprinde în prezent de anturajul administraţiei. Cei din linia a doua nu au încă un lider major sau încă îşi caută un lider. Manu Tomescu nu pare tentat să preia un asemenea rol sau nu vrea. Deocamdată, beneficiază de susţinere de la Sindicatul Liber EMC Roşia.

“Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ” Energie electrică, petrol şi gaze şi minerit energetic”, este solidar cu membrii si liderii de sindicat din cadrul Sindicatului Energia Rovinari, organizație sindicală legal constituită și reprezentativă la nivelul Termocentralei Rovinari , care se află într-un protest spontan pe perioada nedeterminată, începând de luni, 12 Noiembrie.

Revendicările lucrătorilor din Termocentrala se referă în principal la: creșterea salariilor, vouchere de vacanța, condiții de munca, mix energetic promis in campaniile electorale de peste 10 ani.

S.L.E.M.C. Roșia consideră că acest protest al colegilor din S.E. Rovinari este îndreptăţit, situaţia acestora fiind identică cu cererea noastră a salariaţilor din carierele miniere.

Solicităm conducerii Federaţiei Naționale Mine Energie, din care facem şi noi parte, să întreprindă toate demersurile legale în vederea rezolvării celor patru puncte in regim de urgentă. Dacă nici acum guvernanţii acestei ţări vor înţelege că avem dreptul constituţional la un trai decent, cerm federatiei să întreprindă toate demersurile legale în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat.

Precizăm că acţiunea noastră de solidaritate faţă de demersurile întreprinse de Sindicatul Energia Rovinari, nu vizează în nici un fel conducerea Complexului Energetic Oltenia, ci prin acest comunicat de presă ne exprimăm indignarea faţă de Guvernul României care are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă minerii și energeticienii din C.E. Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com