Se pune la cale închiderea pe sub masă a mineritului

Președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, trage un semnal de alarmă şi vorbeşte despre închiderea pe sub masă a mineritului din Valea Jiului. Este vorba de anumite grupuri energetice despre care se spusese iniţial că îşi vor continua activitatea. Recent, se vorbeşte despre închiderea acestora. Iştoc a tras un semnal de alarmă pe propria pagină de socializare:

Dezastru pentru Valea Jiului

„Consiliul de Administratie al CEH a avizat noua strategie pentru cele două termocentrale ale complexului dar şi pentru minerit. Cele două documente au fost întocmite alături de cele două sindicate de la Mintia pentru energie ( sindicatul lui Vişan, cel de la Paroşeni nefiind interesat de subiect ), iar strategia pe minerit fiind discutată cu colegii de la Sindicatul Muntele. Problema apărută este de fapt, încercarea unui GRUP RESTRÂNS ( acelaşi care au hotărât lichidarea a 4 grupuri energetice la Mintia de 210 MW: Ciobanu Maria -contabil şef SE Deva; Ioana Arvunescu – director economic al CEH, fost contabil şef la Paroşeni; Nicolae Codreanu – dr tehnic al CEH- proaspăt recrutat în echipa groparilor CEH ), persoane care ieri la ceas de seară au „lucrat” în secret la Mintia şi astăzi pe lumină ascunşi în sediul CEH din Petroşani, la un material care să modifice PUTIN cele avizate de CA si girate de sindicate.

Ce va face Doru Vişan?

Mai exact, se încearcă folosirea „uşilor deschise” de către sindicate pentru salvarea complexului, şi transmiterea unui material modificat care să pună cruce definitiv pe acest complex. Secretarul de stat Doru Vişan şi directorul general, au fost informati că sindicatele au fost EXCLUSE de la discutiile finale, dar DEGEABA.Luni trebuie împiedicată transmiterea documentelor în altă formă decât cea convenită cu sindicatele ( gr. 4 Paroseni, gr. 3 şi 4 Mintia până în 2030, gr. 5 şi 6 Mintia până în 2020, Lonea şi Lupeni cu productie până în 2024 ). Pentru colegii de la Mintia, propun o „întâlnire matinală” luni la ora 7 în fata portii. P.S. Singurul membru al CA care a votat împotriva strategiei propuse este Gabriela Pâciu- fost jurist la Paroşeni si şefa juristilor pe complex, în prezent şi PREŞEDINTA Consiliului de Administratie de la TARNITA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com