Se îngroaşă grupul celor care îl contestă pe Cârciumaru ca şef al PSD Gorj

Deputatul Mihai Weber, prim-vicepreşedinte al PSD Gorj, nu concepe să nu fie organizate anul acesta alegeri în PSD Gorj. Alături de acesta sunt Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj, consilierul local Mihai Gherghe, vicepreşedintele PSD Gorj, Claudiu Manta, organizaţia TSD Gorj, în frunte cu preşedintele Costi Dumitraşcu.

Mai sunt şi primari, însă majoritatea aşteaptă să vadă cum se vor face jocurile şi cum se vor poziţiona, fiind interesaţi în primul rând de fondurile pe care le vor primi de la Guvern. Singurii care sunt în mod deschis de partea lui Cârciumaru sunt reprezentanţii familiei Tudor şi alţi intimi de-ai senatorului PSD Gorj.

„În organizația PSD Gorj s-a creat o dispută în jurul valabilității mandatului conducerii județene, o situație apărută în urma unei interpretări greșite din partea domnului Florin Cârciumaru a votului primit de către domnia sa în cadrul Conferinței Extraordinare din anul 2015.

Recunosc că această interpretare m-a luat și pe mine prin surprindere, și nu doar pe mine. Este motivul pentru care, în ultimul timp, atât eu, dar și anumiți primari, președintele CJ Gorj, președintele TSD Gorj, vicepreședinți, consilieri județeni și locali, membri de partid și alte persoane, am făcut anumite declarații de presă privitoare la alegerile din organizația Gorj, care însă au fost în strictă concordanță cu declarațiile făcute în ultimii 2 ani de domnul Cârciumaru.

În cadrul mai multor emisiuni, dl Cârciumaru a declarat că în orice situație trebuie respectat Statutul și sunt perfect de acord cu acest aspect. De altfel, tot la respectarea Statutului face referire și secretarul organizației PSD Gorj, dl Gheorghe Milosteanu, când spunea înainte de Conferința extraordinară din 2015 că “alegerea structurii judeţene se face din patru în patru ani. Noi ultima dată am avut alegeri în anul 2013. În această toamnă la Conferinţa Judeţeană nu vom face altceva decât să completăm cele trei funcţii vacante de vicepreşedinţi şi să confirmăm vechea structură, nu vom trece la alegeri”.

În ultima declaratie făcută în aprilie 2018, dl Cârciumaru precizează că la ultimul CEx s-a luat decizia să se organizeze alegeri în toate filialele cu mandate expirate, cum este și cazul nostru de la Gorj. Mai mult, chiar dânsul a solicitat organizarea acestor alegeri în 2018 pentru ca filiala să intre bine structurată în anul electoral 2019.

Procesul verbal pe care dl Cârciumaru l-a arătat este corect, dar face referire la o Conferință extraordinară, unde s-a dat numai un vot de încredere, de reconfirmare sau cum vreți să-i spuneți. Chiar și în cazul în care funcția de președinte ar fi fost vacantă și dl Cârciumaru ar fi fost reales, ”președintele organizației județene/de sector va fi ales de către Conferința Extraordinară pentru restul de mandat”, așa cum prevede art. 85 din Statutul PSD. Unii spun că s-a încercat un tertip într-o încercare disperată a dlui Cârciumaru de a se agața de funcție, dar eu vreau să cred că este vorba, pur și simplu, despre necunoașterea Statutului. În concluzie, la Gorj, mandatul Biroului județean și al Organizației a expirat în 2017, conform Statutului, care este lege pentru toți membrii de partid, asa cum bine sublinia și dl Cârciumaru”, potrivit lui Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com