Se inaugurează Parcul „Gheorghe Tătărescu”, la Novaci

Primăria și Consiliul Local Novaci, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Liceul Teoretic Novaci și Școala Populară de Artă Constantin Brâncuși Târgu Jiu invită publicul duminică, 27 noiembrie 2022, începând cu ora 10.30, la inaugurarea Parcului Gheorghe Tătărescu. Evenimentul are loc la ieșirea din orașul Novaci spre Rânca.

Gheorghe Tătărescu este considerat ctitorul vechiului Drum al Regelui, astăzi, Transalpina. În anul 1935, Gheorghe Tătărescu, prim-ministru al României, a participat alături de novăceni la inaugurarea lucrărilor de refacere a drumului dintre Novaci (Gorj) și Jina (Sibiu), dând primul târnăcop la cea mai înaltă șosea din România.

”Monumentul Gheorghe Tătărescu,  pe Transalpina – pentru respect și dragoste de neam” este un eveniment cultural în cadrul căruia va fi inaugurat Parcul Gheorghe Tătărescu din Novaci amenajat în jurul monumentului (recent reabilitat).

Autoritățile locale din Novaci au mai multe acțiuni incluse în proiectul ”ROMÂNIE, PLAI DE DOR”, priect  realizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Vă așteptăm să fiți alături de noi duminică, 27 noiembrie 2022, începând cu ora 10.30, la inaugurarea Parcului Gheorghe Tătărescu din Novaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com