Se finalizează a doua armonizare salarială la CEO. Se repară nedreptăţile de la prima armonizare?

Sindicatele şi administraţia din cadrul Complexului Energetic Oltenia finalizează astăzi al doilea proces de armonizare salarială. Este vorba de ultima întâlnire în cadrul căreia la nivelul fiecărei subunităţi administraţia va trebui să acorde clase de salarizare personalului.

Liderii de sindicat vor putea face observaţii sau corecţii acolo unde sunt probleme. La prima armonizare salarială, când a fost repartizată suma de 24 de milioane de lei, au existat numeroase disfuncţionalităţi.

Vor să repare nedreptăţile

O mare responsabilitate va reveni de data aceasta sindicatelor, care vor trebui să îşi spună punctul de vedere şi să nu mai existe discriminări. În general, banii ar trebui să ajungă la personalul cu puţine clase de salarizare în raport cu munca prestată. Suma care trebuie împărţită este de 25 de milioane de lei. După ce şefii de subunităţi, cu acordul liderilor de sindicat, vor finaliza listele cu majorările salariale acestea vor fi transmise Directoratului Complexului Energetic Oltenia pentru a le aproba, astfel încât clasele să poată să fie acordate chiar din luna aprilie. Din acest motiv este necesar ca toate listele să ajungă luni la Directorat, pentru aprobare. Dacă la prima armonizare fiecare subunitate a decis cum împarte banii în funcţie de diferite criterii, de data aceasta s-a avut în vedere un principiu comun, respectiv să nu existe angajat care să primească sub 100 de lei, dar nici mai mult de 350 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com