Se doreşte implementarea tichetelor de masă electronice, la CEO

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) vor să îi convingă pe salariaţi să accepte utilizarea tichetelor de masă electronice. Este vorba de un card cu PIN, care este încărcat cu valoarea tichetelor de masă acordate lunar de către angator. Angajaţii companiei vor putea opta de anul viitor pentru astfel de carduri de masă, similare cardurilor de salarii şi mult mai uşor de folosit şi de păstrat.  

Ce sunt tichetele electronice

„Tichetele de masă pe card reprezintă versiunea electronică a bonurilor de masă pe suport de hârtie. Mai elegante şi mai moderne, tichetele de masă electronice simplifică modul în care se acordă şi se folosesc sumele destinate alocaţiei individuale de hrană a angajaţilor. Cardurile electronice… sunt tichete de masă electronice combinând avantaje fiscale semnificative cu un sistem ușor de implementat și de folosit. Acestea funcţionează în paralel cu tichetele de masă pe suport de hârtie. Angajatorii pot opta atât pentru comenzi mixte de tichete pe suport de hârtie şi card sau pot alege să comande exclusiv tichete de masă pe card, respectiv tichete de masă pe suport de hârtie.

Cardul de masă … este un card cu cip, iar tranzacţiile sunt aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN. Cardul utilizează tehnologia „Contactless” ce permite efectuarea de plăţi rapide, fiind astfel o alternativă modernă şi sigură la tichetele de masă pe hârtie. Cardul de masă …. simplifică operaţiunile pentru companii şi salariaţi, având avantaje foarte importante.

Facilităţi fiscale ale cardului de masă …:

Scutire de la plata taxelor sociale; Deductibilitate de la plata impozitului pe profit; Cost pentru angajator cu 40% mai mic decât dacă ar acorda aceeaşi sumă sub formă de numerar.

Notă: începând cu anul 2010, tichetele de masă sunt impozitate cu cota de 16% din valoarea tichetelor de masă, plătibil de angajat. Tichetele de masă pe card permit efectuarea de plăţi sub/peste valoarea nominală a unui tichet, care în prezent este de maxim 15,09 lei/zi lucrată. Cardurile de masă necesită doar distribuţia iniţială. Ulterior, acestea se reîncarcă în aceeaşi zi, iar sumele ajung instantaneu la salariaţi: pentru comenzile aferente lunii în curs sau pentru o perioadă anterioară, încărcarea sumelor pe card se efectuează în termen de 1 zi lucrătoare de la data încasării de către emitent a valorii nominale a tichetelor comandate. Valabilitatea suportului card pentru tichetele electronice este de 4 ani”potrivit siteului unei firme care emite tichete de masă electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com