Se cere oprirea totală a lucrului în toate carierele miniere, pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia solicită nici mai mult nici mai puţin decât oprirea totală a lucrului în carierele companiei. Măsura ar trebui să sensibilizeze puterea politică şi în special pe reprezentanţii guvernului care ar trebui să se aplece mai mult asupra problemelor din minerit şi din termocentralele pe cărbune. Au mai existat unele declaraţii privind modalităţi de sensibilizare a atenţiei şefilor din politică, însă niciuna dusă la extrem. Poate doar Marşul Disperării organizat în urmă cu doi ani.

A început o grevă la Lupoaia

Cel care lasă să se înţeleagă faptul că o întrerupere a lucrului ar fi în favoarea intereselor minerilor este Nicu Bunoaica, lider sindical la Cariera Lupoaia, din zona Motru. Bunoaica este de părere că este nevoie de o solidaritate maximă între mineri pentru a se ajunge la sistarea activităţii, astfel încât guvernanţii să înceapă să ia în calcul Complexul Energetic Oltenia şi să înţeleagă importanţa energiei pe cărbune. Deocamdată, demersul lui Nicu Bunoaica nu este susţinut de niciun lider sindical din cadrul companiei. Alţii chiar îi transmit lui Nicu Bunoaica faptul că îşi riscă libertatea cu astfel de demersuri, având în vedere că ar putea fi pus în pericol sistemul energetic naţional.

2 comentarii la „Se cere oprirea totală a lucrului în toate carierele miniere, pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra CEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com