Se cere demiterea conducerii CEO pentru pierderile estimate pe anul 2018

Pentru că a dus compania pe marginea prăpastiei, actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia trebuie să plece, se susţine într-un comunicat de presă al PNL Gorj. În Bugetul de Venituri și Cheltuieli rectificat, CEO estimează pierderi de aproape un miliard de lei.

„Conform Bugetului de Venituri și Cheltuieli rectificat pe 2018, Complexul Energetic Oltenia estimează o pierdere de 975 de milioane de lei, în condițiile în care, la 6 luni, entitatea a înregistrat profit.

Șeful Directoratului CEO, Sorinel Boza, trebuie să explice cum a ajuns compania de la profit, la pierderi de aproape un miliard de lei, în condițiile în care în toate ieșirile publice, atât el, cât și membri ai Directoratului încercau să ne convingă că ei sunt salvatorii entității energetice.

În situația estimării unor pierderi de asemenea valoare și în actualele condiții de preț, este evident că CEO nu va putea rezista pe piață, iar managementul girat de coaliția politică aflată la putere – PSD-ALDE a demonstrat că este incapabil să gestioneze cu responsabilitate compania.

„Orice explicație a Directoratului condus de Sorinel Boza nici nu contează, din moment ce toți au mers la emisiuni TV sau conferințe și au încercat să convingă cât de buni manageri sunt și ce rezultate bune va avea compania. Mai bine ar spune cum au ajuns de la profit la 6 luni, la o pierdere de un miliard. Sper că nu au denaturat voit rezultatele financiare ale companiei

Cred că actuala conducere a demonstrat ce poate și cred că este momentul să plece!”, potrivit lui Dan Vîlceanu.

De asemenea, președintele PNL Gorj a precizat că mixul energetic este decizia care ar putea schimba în bine soarta mineritului și termocentralelor din Gorj și consideră că dacă majoritatea PSD-ALDE nu vrea să distrugă Complexul Energetic Oltenia trebuie să scoată din sertar Legea Holdingului și să o adopte. Această lege, pe care coaliția majoritară PSD-ALDE voia să o respingă, a fost retrimisă la Comisia de Industrii din Parlament, în urma demersurilor făcute de deputatul Dan Vîlceanu, însă actul normativ a rămas la comisie de un an de zile”, conform unui comunicat de presă al PNL Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com