Se caută soluții pentru plata certificatelor de CO2 la CEO. Trebuie promulgată și legea privind scăderea vârstei de pensionare în minerit

Potrivit unuia dintre parlamentarii de Gorj, una din urgențele Complexului Energetic Oltenia este reprezentată de plata certificatelor de CO2. Compania are de achitat până în luna aprilie 2020 certificate de CO2 în valoare de 1,6 miliarde de lei. Deputatul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat că a purtat discuții cu miniștrii Economiei și Energiei și Ministrul Finanțelor pentru acordarea unui posibil ajutor la CEO pentru plata certificatelor de CO2.

De asemenea, sindicatele cer și promolgarea rapidă a Legii Pensiilor modificată, care prevede scăderea vârstei de pensionare la CEO de la 57 la 55 de ani.

„D-le deputat de gorj =Valceanu am o mare rugaminte la d-voastră in numele colegilor mei din cadrul CEO :Având in vedere că intr-un timp rezonabil, d-l presedinte al României ,a semnat in cateva ore decretele de numire a miniștrilor noului guvern,al partidului din care faceti parte,sa-l reamintiti că de 3 săptămâni stă in sertarul din stânga sau din dreapta biroului d-lui Președinte, dosarul aprobat de Parlamentul României referitor la modificarile aduse la Legea Pensiilor care ar permite ca” amărîtii”de mineri să iese la pensie la 55 de ani.Reamintitii vă rog că a promis ca până pe 10 Noiembrie 2019 se va apleca si va scoate din sertarul biroului d-lui ,dosarul pentru a promulga această Lege.Va multumim anticipat .Acum nu mai puteti da vina pe psd-isti. Si culmea pe 10 Noiembrie am inteles că este turul 1 la alegerile prezidențiale. Si voturile a zeci de mii de mineri cu familiile lor atârnă de semnătura Presedintelui.De îndată……cum zice domn Presedinte al României!”, potrivit lui Ion Popescu, lider sindical la EMC Jilț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com