Se alege praful de școală în scenariul roșu?

Mai mult de jumătate dintre elevii din județul Gorj au intrat în scenariul roșu și fac ore online. Este vorba de toate școlile din municipiul Târgu Jiu și câteva din teritoriu. Sunt mii de elevi care teoretic ar trebui să dispună de tablete și internet pentru a putea participa la educația online. Se cunoaște faptul că sunt peste 4000 de elevi fără echipamente în județ și peste 3000 care nu au acces la internet. Nu se știe cât de repede vor ajunge tabletele la cei aflați în nevoie. Nu se știe nici dacă profesorii sunt pregătiți cu toate cele necesare pentru educația online. Cert este că s-a demonstrat în ultimul an că educația online nu își face treaba și elevii au goluri imense în ceea ce privește acumularea materiei.

„În conformitate cu prevederile H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Ordinul nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Analiza DSP Gorj privind riscul epidemiologic/biologic în judeţul Gorj în perioada 21.10.2020 – 03.11.2020 şi Tabelul cu incidența cazurilor pe localități în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj din data de 04 noiembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea nr. 46, prin care:

– având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitatăţile Arcani (2,18) şi Ţicleni (1,75), valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, au fost dispuse următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 05.11.2020, ora 00:00:

1.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.

2.Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

3.Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

4.Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

– având în vedere că a fost depăşită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Municipiul Târgu-Jiu (3,01) şi în localităţile Turcineşti (3,29), Bustuchin (3,25) şi Scoarţa (3,07), au fost dispuse următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 05.11.2020, ora 00:00:

1.Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2.Pentru operatorii economici prevăzuţi la punctul 1, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

3.Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

4.Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

5.Se permite activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

6.Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

  1. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din toate unitățile sau instituţiile de învățământ preuniversitare și desfășurarea cursurilor în sistem online.

8.Se suspendă activitatea târgurilor săptămânale.

 

Totodată, în conformitate cu Analiza DSP Gorj nr. 13442 din 04.11.2020 – privind riscul epidemiologic/biologic în judeţul Gorj în perioada 21.10.2020 – 03.11.2020, se aprobă ca activitatea Târgului Auto din Municipiul Târgu Jiu să fie suspendată pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 04.11.2020.

De asemenea, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și în baza adreselor avizate de Inspectoratul Județean Școlar Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, s-a aprobat organizarea activităţilor didactice în scenariul verde pentru clasele a IX-a C şi a X-a B din cadrul Colegiului Tehnic Motru, începând cu data de 04.11.2020.”, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com