Scout Society promovează sportul prin intermediul a o serie de proiecte

În anul 2021 Asociația Scout Society a coordonat mai multe proiecte educaționale și a fost implicată ca partener într-o serie de proiecte cu tematică sportivă și nu numai. Majoritatea proiectelor sunt co-finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+Sport sau Erasmus+. Printre cele mai importante proiecte partenere se numără:

 • “CYCLE! 2 Wheels Enough for Our Planet’’ are ca scop promovarea folosirii bicicletelor în activitățile pe care le facem zi de zi. Scopul proiectului este de a dezvolta o atitudine pozitivă față de mediu și schimbările climatice, precum și dezvoltarea unor alternative de viață sănătoase. Obiectivele principale ale proiectului:

-încurajarea utilizării bicicletelor în țările partenere proiectului;

-dezvoltarea obiceiurilor membrilor din comunitățile locale de a face exerciții fizice pentru o viață sănătoasă;

-combaterea poluării mediului și a schimbărilor climatice;

-promovarea îmbunătățirii calității aerului, în special în centrele orașelor;

-încurajarea mersului pe bicicletă până la școală și la serviciu;

-reducerea amprentei personale de carbon;

-promovarea activităților de ciclism organizate și neorganizate.

Coordonatorul proiectului este Karasu District Governorship din Turcia, iar ceilalți parteneri sunt: Innovative Education Center din Austria, Hellas for Us  din Grecia și Kargenc Kulubu din Turcia.

 • ”HOSPITALITY – Holistic Sport Disciplines for People With Intellectual Disability”- își propune să ofere persoanelor afectate de dizabilități intelectuale posibilitatea de a participa la activități fizice axate pe gimnastică ușoară și relaxare, susținute de momente de meditație ghidată. Astfel, fiecare organizație parteneră va organiza în comunitatea locală activități de gimnastică relaxantă, vor studia beneficiile acesteia și vor redacta un manual de bune practici. Astfel, persoanele cu dizabilități intelectuale și tulburări de personalitate, vor fi încurajate să participe la activități fizice unificate – o metodă care poate ajuta atât la bunăstarea fizică, cât și la cea psihologică. În cadrul manualului care va fi realizat se va descrie în detaliu situația actuală în rândul grupurilor țintă în ceea ce privește sportul și activitatea fizică; vor fi cercetate problemele asociate cu promovarea sportului și a activității fizice care sunt percepute ca obstacole sau stimulente pentru practicarea sportului în rândul grupurilor țintă și vor fi propuse acțiuni specifice pentru îmbunătățirea deficiențelor care au fost identificate.

Coordonatorul proiectului este Associazione Sportiva Dilettantistica MEET LAB din Italia, iar alți parteneri implicați sunt: UISP TERRITORIALE CIRIE-SETTIMO-CHIVASSO din Italia, RIJEKA Sports Association for persons with disabilities din Croația și Courage Foundation din Bulgaria.

 • “Outdoor Sports in Nature for Skills Development” are ca scop încurajarea practicării activităților sportive, în special a celor desfășurate în natură, utilizând astfel sportul ca instrument educațional benefic în dezvoltarea de abilități.

Obiectivele proiectului sunt:

-crearea unei rețele durabile de organizații specializate în utilizarea sporturilor în aer liber în natură;

-crearea, dezvoltarea și distribuirea unei colecții de bune practici legate de sportul practicat în aer liber;

-promovarea schimbului de idei și de bune practici în diferite țări partenere legate de beneficiile sporturi în aer liber, în natură;

-încurajarea practicării sportului în aer liber, în natură ca instrument educațional pentru dezvoltarea abilităților participanților de la nivel local, național și internațional;

-crearea unui manual cu beneficiile și abilitățile care pot fi obținute ca urmare a practicării sporturilor în aer liber, în natură, pe cinci mari categorii: sănătate fizică, sănătate mintală și bunăstare, educație și învățare pe tot parcursul vieții, cetăţenie activă şi comportament antisocial.

Proiectul este coordonat de către USIT din Spania. Alte organizații partenere sunt: L’ORMA International din Italia, Innovative Education Center din Austria și Hodina H din Cehia.

 

 • ”TRIM – Tekmovanje Rekreacija Inovativnost Množičnost” își propune să promoveze incluziunea socială în comunitățile locale din Slovenia, România, Norvegia, Portugalia și Italia timp de 12 luni prin organizarea de activități sportive, de socializare și competiții.

Obiectivele proiectului sunt:

 1. Promovarea egalității în activitățile sportive : egalitatea de gen și șanse egale pentru toți, pentru 1100 de persoane din diferite medii din Slovenia, România, Portugalia, Norvegia și Italia pe o durată de 12 luni;
 2. Promovarea comunicării active între persoane care provin din medii sociale diferite, pentru a preveni excluziunea socială și înțelegerea persoanelor din diferite generații din țările partenere;
 3. Promovarea activităților sportive în special pentru tinerii din mediul rural și familiile cu risc, oferind oportunitatea de a participa la activități gratuite tinerilor cu mai puține oportunități.

Coordonatorul proiectului este The Center for School and Extracurricular Activities (CŠOD) din Slovenia, iar celelalte organizații partenere sunt: Overhalla Commune Midtre Namdal Kirkelig Fellesråd din Norvegia, PROPÓSITO INADIÁVEL-Associação para Costumes Futuros din Portugalia și  Assoziazione culturale STRAUSS din Italia.

 

 • ”RISE – Roma Inclusion through Sport in Europe” – se adresează nevoilor tinerilor defavorizați din UE și ale organizațiilor care se ocupă de acest grup țintă, pentru a combate discriminarea, excluderea socială și marginalizarea tinerilor romi prin schimbul de bune practici, activități de consolidare a capacităților și dezvoltarea educației bazate pe activitățile sportive. Obiectivul principal al proiectului este de a promova incluziunea socială, egalitatea de șanse și conștientizarea situației defavorizate a minorității rome prin activități educaționale bazate pe sport.

Obiectivele generale ale proiectului:

-promovarea incluziunii sociale, egalitatea de șanse și educația bazată pe sport pentru tinerii defavorizați (în special romi) și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța activităților fizice care îmbunătățesc sănătatea printr-o cooperare intersectorială inovatoare;

-încurajarea dezvoltării capacității cluburilor sportive, organizațiilor de tineret, instituțiilor de învățământ pentru a dezvolta și furniza activități educaționale bazate pe sport, care vizează populațiile defavorizate, în special tinerii romi;

-colectarea, clasificarea și promovarea bunelor practici europene în domeniul incluziunii sociale prin sport și dezvoltarea unei metodologii educaționale bazate pe sport, care va fi introdusă într-un manual accesibil publicului larg;

-îmbunătățirea competențelor formatorilor, antrenorilor, lucrătorilor de tineret și personalului ONG-urilor cu acele cunoștințe necesare pentru a realiza intervenții educaționale bazate pe sport pentru grupurile țintă defavorizate, cum ar fi tinerii romi.

Coordonatorul proiectului este Budapest Association for International Sports (BAIS) din Ungaria. Alte organizații partenere sunt: A.D.E.L – Association for Development, Education and Labour din Slovacia, Asociația TAKT – Together Advancing Common Trust din Macedonia de Nord și Champions Factory din Bulgaria.

 

Pe lângă proiectele sportive în care Asociația Scout Society este parteneră, organizația este implicată și în cadrul proiectului de parteneriat strategic “reCREATE healthy narratives to tackle fake news”, care are ca scop combaterea dezinformării privind migrația în Europa printr-o cooperare intersectorială între 7 țări partenere. Datorită abordării inovatoare a video-ului participativ care este în lucru, proiectul crește gradul de conștientizare și implică tinerii, permițându-le să creeze diferite povești despre migrație și să contracareze dezinformarea.

Obiectivul general al proiectului este combaterea știrilor false despre migrație prin implicarea tinerilor. Obiectivele specifice sunt:

 • dezvoltarea abilităților creative;
 • încurajarea gândirii critice și a spiritului de inițiativă al tinerilor în ceea ce privește dezinformarea și migrația;
 • susținerea alfabetizării media în rândul tinerilor;
 • creșterea gradului de conștientizare cu privire la migrație;
 • dezvoltarea în rândul tinerilor a competențelor de bază pentru realizarea de videoclipuri;
 • crearea de noi narațiuni privind migrația prin utilizarea metodei video participative.

Proiectul este coordonat de către organizația CHAMPIONS FACTORY IRELAND LIMITED din Irlanda.  Celelalte organizații partenere sunt: PROGEU-PROGRESS IN EUROPEAN UNION – ISTITUTO PER LO SVILUPPO din Italia, Roes Cooperativa KOIN.S.EP. din Grecia, Association Hexagonale de l’Innovation Sociale et de l’Education din Franța, EBB Europass Berlin Beratungsbüro GmbH din Germania și Asociación SEI – Servicio Socioeducativo Intercultural din Spania.

Alte proiecte în care Asociația Scout Society s-a implicat în calitate de organizație parteneră sunt: Social Influencers, Social Entrepreneurship Against Discrimination (SENAD), OUT OF NOTHING, (SO)lidary, SAIL: Sustaining Active Innovative Leaders, Alternative Contexts for the use of Innovative Tools.

Asociația Scout Society a coordonat și câteva proiecte importante pentru comunitatea locală din Târgu-Jiu și nu numai. Printre acestea se numără: A society without racism II, Coaching for youth 2.0, Speak your mind!, Sport Sense, Restart Sport Engine in EU, Youth Escape COVID.

Pentru a fi la curent cu activitățile pe care le organizăm în cadrul proiectelor noastre vă invităm să ne urmăriți pe site-ul asociației dar și rețelele sociale:

https://scoutsociety.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com