Scandalul Polaris restartat: PSD insistă că nu vrea gunoi din alte judeţe la Târgu Jiu

Scandalul gunoiului adus din alte judeţe la Târgu Jiu se reaprinde cu ajutorul clasei politice. Recent, liberalii anunţau că pesediştii vor să îşi retragă două proiecte prin care au interzis depozitarea gunoiului din alte judeţe la Târgu Jiu. Replica PSD nu a întârziat să apară. Pesediştii îi acuză pe liberali că vor să genereze doar scandaluri şi să denigreze:

„Reprezentanții Partidului Național Liberal Gorj arată încă o dată că se hrănesc numai cu scandaluri și încearcă să creeze stări conflictuale, pe care apoi să le arunce în spațiul public denigrând Partidul Social Democrat și colegii de alianță din ALDE.

Îi putem suspecta pe consilierii municipali ai PNL Gorj fie de necunoaștere, fie de rea credință, altfel ar informa corect cetățenii în legătură cu hotărârile care se iau în cadrul Consiliului Municipal Târgu Jiu.

Revocarea HCL nr. 322/28.08.2017, precum și a HCL nr. 377/18.10.2017, privind depozitarea deșeurilor, la depozitele de deșeuri situate pe raza Municipiului Târgu Jiu, este inițiată din cauza faptului că acestea au fost atacate de Instituția Prefectului – Județul Gorj.

În această situație, cele două hotărâri sunt suspendate de drept, în baza art. 3, alin. 3 din Legea nr. 544/2004, privind contenciosul administrativ.

Astfel, pe perioada soluționării litigiului, ce poate depăși cu mult un an de zile, aceste acte nu mai pot produce efecte juridice.

Având în vedere această stare de fapt, precum și importanța protecției mediului înconjurător, a sănătății cetățenilor municipiului Târgu Jiu și, nu în ultimul rând a investiției reprezentând depozitul ecologic, având în vedere și faptul că Instituția Prefectului – Județul Gorj critică cele două hotărâri doar în ceea ce privește procedura adoptării lor, nicidecum nelegalitatea pe fond a măsurilor adoptate, ne-a determinat să revocăm aceste hotărâri, concomitent cu inițierea unui nou proiect de hotărâre cu îndeplinirea tuturor condițiilor prevăzute de art. 43 și 44 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale și art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, invocate atât de Instituția Prefectului- Județul Gorj, cât și de societatea care prestează serviciul de depozitare a deșeurilor.

În aceste fel, vom elimina litigiile aflate pe rolul instanțelor de judecată, respectiv perioada de suspendare a efectelor celor două hotărâri și vom putea să soluționăm mult mai repede solicitările cetățenilor Municipiului Târgu Jiu cu privire la protecția mediului înconjurător și a  sănătății  acestora”, potrivit unui comunicat de presă al PSD Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com