Șase gorjeni au dosare penale pentru că ar fi prezentat acte false că ar fi angajați la o firmă

Instituția Prefectului – Județul Gorj informează că în ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au desfășurat 17 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.778 de persoane, iar 8 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 224.270 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Totodată, polițiștii locali au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 8.000 de lei.

De asemenea, la data de 26 aprilie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că șase bărbați au prezentat cu ocazia controlului, o adeverință tip, completată cu datele unei societăți comerciale, în care se motiva deplasarea pe drumurile publice în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare în vigoare. După verificarea în evidențele salariaților a reieșit că aceștia nu sunt angajați în cadrul respectivei societăți comerciale, înscrisul fiind întocmit în fals de fiecare dintre cei depistați. În toate cauzele au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a 9 centre de carantină cu 20 jandarmi și însoțirea a 3 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat activități de verificare în teren de respectare a interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19. Cu această ocazie au fost sancționate contravențional cu amenzi în cuantum total de 6.000 lei, 10 persoane care nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com