Sărăcia bântuie prin casele a mii de familii din Gorj

Mii de familii din judeţul Gorj trăiesc la limita sărăciei şi au nevoie de ajutor de la stat pentru a trece peste perioada de iarnă. Este vorba de cel puţin 7.500 de familii care au depus cereri pentru a beneficia de ajutor la plata facturii la încălzire. Fie că se încălzesc în sistem centralizat, fie cu lemne, energie electrică sau gaze naturale, gorjenii săraci au mers la serviciile de asistenţă socială din carul primăriilor pentru a depune cererile şi documentele cerute de lege. Aceştia trebuie să se încadreze în anumite limite de venituri.

Mii de solicitări

„Pentru energie termică în sistem centralizat au fost depuse 662 de cereri. Totodată, la încălzirea cu gaze naturale au fost depuse 2.618 solicitări din partea persoanelor care se încadrează în condiţiile prevăzute de lege. La încălzirea cu energie electrică au fost depuse 79 de cereri, iar la încălzirea cu lemne, cărbune sau păcură există 4.175 de solicitări”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj pentru presa locală.

Tichete sociale de la primărie

Pe lângă subvenţiile la plata facturilor la căldură gorjenii au nevoie de ajutor pentru a pune şi ceva de masă de sărbători. Numai la Târgu Jiu, peste 700 de familii vor beneficia de tichete sociale. Cu ajutorul acestora vor putea fi achiziţionate alimente pentru masa de sărbători, fie că este vorba de Anul Nou, fie că este vorba de Crăciun. Valoarea unui tichet de masă este de 30 de lei şi se acordă pe cap de membru de familie. Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul Primăriei Târgu Jiu, începând cu data de 11 decembrie. „Pentru a intra în posesia tichetelor sociale de sărbători, beneficiarii trebuie să îndeplineacă, însă anumite condiții. Astfel, familiile ale căror venituri depășeșc  suma de 300 de lei pe membru de familie și care au mașini mai noi de 10 ani nu vor beneficia de acestea. Bugetul pentru tichetele sociale este de 63.000 de lei”, a declarat Alina Toader, directorul Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com