Săptămâna Europeană a Mobilităţii – Gorjenii mor pe capede din cauza bolilor cardiovasculare

Bolile cardivasculare fac ravagii în rândul gorjenilor. Aceştia sunt îndemnaţi să facă mişcare în Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Gorj, Primaria Targu -Carbunesti,  Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Gorj, reteaua de asistenta medicala comunitara din judet .celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2018 campania cu titlul: Săptămâna Europeană a Mobilităţii, având sloganul: „Combină și deplasează-te!”.

Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creșterea calității vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze.  Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se obţin imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătățește starea de sănătate cât și calitatea mediului, totodata se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.

Scopul campaniei SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII constă în reducerea treptată a poluării din mediul citadin.

Obiectivele campaniei:

Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, Uniunea Europeană a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie:

  • de a  informa  și  conştientiza  publicul  cu  privire  la  beneficiile  pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale
  • de a încheia parteneriate cu autoritățile locale care să prevadă măsuri de transport ecologice
  • de a implementa măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea de a opta pentru mijloace de transport alternative

Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să combine modalitățile de deplasare spre o destinaţie, ceea ce poate duce de multe ori la o călătorie mai rapidă și mai plăcută.

Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

2 comentarii la „Săptămâna Europeană a Mobilităţii – Gorjenii mor pe capede din cauza bolilor cardiovasculare

  • 17 septembrie 2018 la 10:21
    Legătură permanentă

    Multumesc lui Dumnezeu ca respir. Este o adevarata brambureala pentru a beneficia de o consultatie periodica normala in sistemul de gratuitate pentru cetatenii care trebuie sa fie consultati periodic.
    Sistemul sanitar este ingreunat de multa, dar, f. MULTA birocratie . Daca cineva e curios sa vina la un cabinet al unui medic de familie, sa ia un caz „anonim” ( fara relatii, mai saracut, sa- l insoteasca ca poate are nevoie de „urgenta”).
    Pe propria- mi piele, am patit- o, primesc indicatie scrisa pe 25 iulie, ma prezint la cardioligie / urgente, ma programeaza pe 03. Sept. a.c., , ma / adica nu na mai gaseste, ca eram tenisnem, si meciul de „simplu” este trecut la nr.19/ un Domn/Danet( citirea i- a apartinut tusierei de la usa cabinetului. Ii dovedesc inscrisul persoanei ca eu nu am pix), asteptati si am avut de asteptat.
    La Sadu, oficial, la cabibet am avut 15, cu 8 si la cardio/ urgente 18/8. Am avut o bucurie, aia mica a fost cuminte nu s-a miscat.
    Am primit scrisoare medicala ca in intervalul dupa 15 zile pe tratament medical schimbat, ma programeaza pe 09.octombrie, adica o relansare cu peste minim 22 de zile.
    Exista totusi varianta optima, fie internarea pe care eu nu o admit ca ma prefac si vreau sa – mi misc oasele de 71 de ani in natura, am peste 44 de ani de munca inregistrate in Carnetul de munca cu taxe la „”ZI””.
    Nu- mi propun sa- mi dati drept de autor la suferinta mea, vad eu ce patesc pe 09. Oct.a.c.. Apropo, se mai gasesc ” oameni adevarati in halat alb, cu ecuson, cu blandetea ce il insoteste ca un ” priofesionist”, care te intampina cu ” ce mai faceti „.
    Ii multumesc acelei doamne doctor care pana in octombrie 1989, participa si la cules de porumb pe tarlale in CUASC Tg.Jiu.
    Atentie la asa zisele proceduri lansate in sistemul sanitar, bolnavii trebuie sa fie monitorizati sistematic impreuna cu medicii de familie care sunt foarte aglomerati.
    Medicul meu, ” ca e la moda”, are o indicatie expresa din partea mea. Am intepenit, vine imi controleaza aorta si daca Ion nu mai misca ,sa – mi scrie Adeverinta pe frunte.
    Va mai scriu, dupa 09.09.a.c . sper ca nu se fac remanieri dure ca astia vin ” cu speciale” si eu ” la dublu”, nu mai joc!!!

    Răspunde
  • 17 septembrie 2018 la 14:31
    Legătură permanentă

    Masurile de transport ecologic, in Gorj, exista cumva ???
    Sunt cateva ” jucarii ” ecologice ” pentru adulti si copii, foarte scumpe. Lipsesc cu desavarsire culoarele normale de folosinta.
    Luati ce este mai important transportul, atat in conventie, calitatea ( mai bine zis starea tehnica a mijloacelor auto fie vara ,fie iarna) pretul biletului sau al abonamentului la calatori.
    E bine ca se aduce la cunostiinta populatiei drepturile ca si cum sunt recunoscute. Grav este ca lipsesc cu ” desavarsire „.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com