Şansa ratată de CEO: termocentrale pe cărbune, hidro şi nuclear într-un singur mix energetic

Mix-ul energetic a fost o şansă ratată de Complexul Energetic Oltenia la puţin timp după ce a fost constituit colosul energetic. Ulterior, politicienii au câştigat alegeri promiţând în Gorj mix-ul energetic, deşi ştiau că şansa a fost ratată după 2012 şi timpul nu mai poate fi dat înapoi. Potrivit fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, Complexul Energetic Oltenia a fost un obiectiv pentru care a militat, Ariton fiind unul dintre artizanii proiectului respectiv.

O şansă ratată

Ion Ariton: „Păi ca să adun plus cu minus. Aveam în plan următoarea etapă să bag şi nuclearul şi hidro. Să intre şi nuclear şi hidro şi în Oltenia şi în Hunedoara ca să fie mixul de aşa natură ca să fie pe plus indiferent că e secetă, că îi vânt, că îngheaţă, că nu-i apă”, dezvăluia în presa de specialitate Ariton, planul privind constituirea mixului energetic în România. Din motive care scapă acum clasei politice mixul energetic a eşuat.

În 2011, la momentul fuziunii, cele patru companii din CEO aveau, în total, un profit de 34 de milioane de euro. Activele lor erau de 1,3 miliarde de euro. Datoriile combinate ajungeau la 470 de milioane euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com