Salon internațional de caricatură, la Târgu Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale GORJ a organizat vineri de la ora 12.00 vernisajul Salonului Internațional de Caricatură. Evenimentul face parte din ediția a XXIX-a Festivalului de Umor “Ion Cănăvoiu”, care are loc în perioada 22-24 octombrie 2021. Omagierea lui Ion Cănăvoiu a început în anul următor trecerii sale în neființă, când Ion Cepoi a organizat “Zilele Ion Cănăvoiu”. Același, în urmă cu un deceniu a inițiat și Salonul International de Caricatură.

În anul următor, Viorel Gîrbaciu a transformat manifestarea în Festivalul de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Coperta Catalogului Salonului Internațional de Caricatură AURELIAN IULIUS ȘUȚĂ – ȘAI este semnată de artistul grafic din Bacău, Codruț Duduman. Catalogul apare la Editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Din cauza circumstanțelor create de necesitatea respectării tuturor normelor sociale și sanitare generate de pandemia de coronavirus și din dorința de a continua tradiția unui festival de creație umoristică al cărui impact național a fost dovedit în cele 28 ediții desfășurate până acum, evenimentul din acest an a fost organizat on line, după un Regulament special și a avut peste 85 de concurenți din România, Moldova și Bulgaria. Off line este organizat Salonul Internațional de Caricatură, care, la inițiativa managerului CJCPCT Gorj, se va numi începând cu această ediție “Aurelian Iulius Șuță – ȘAI” , în amintirea celui alături de care, cu doar un an în urmă, pregăteam precendenta ediție.

Juriul, alcatuit din personalități consacrate ale vieții artistice gorjene, va începe evaluarea lucrărilor în 22 octombrie 2021, urmand ca în cursul zilei de 24 octombrie a.c. să anunțe pe site-ul CJCPCT Gorj și prin e-mail laureații secțiunilor. Juriul are latitudinea redistribuirii premiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com