Salariații DGASPC Gorj aduc virusul COVID în centrele de bătrâni și copii

Cele mai multe cazuri COVID 19 la nivelul DGASPC Gorj sunt în rândul angajaților și foarte puține în rândul beneficiarilor. Cert este că salariații se infectează în afara centrelor de beneficiari.

La nivelul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, s-au efectuat 650 de teste COVID, situația angajaților și beneficiarilor confirmați cu noul coronavirus fiind după cum urmează:
– în centrele rezidențiale pentru adulți: 7 rezultate pozitive în rândul angajaților și 0 la beneficiari;
– în centrele rezidențiale pentru copii: 16 rezultate pozitive în rândul angajaților și 1 în rândul beneficiarilor.
Activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii atât a angajaților la intrarea în tură, cât și a beneficiarilor (de cel puțin două ori pe zi).
Mizăm pe responsabilitatea angajaților în respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, astfel încât beneficiarii serviciilor sociale să fie protejați.
În continuare, se efectuează săptămânal aproximativ 600-700 de teste, atât în rândul angajaților, cât și al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com